Για σήμερα, έχουν προγραμματιστεί, ή βρίσκονται σε εξέλιξη τα εξής:
* Απεργούν από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη οι πιλότοι της Lufthansa Προβλήματα σε όλες τις πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας.

* Στην Αθήνα σήμερα αξιωματούχοι της Κομισιόν της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ για την εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

* Στις εργασίες των Συμβουλίων Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες θα συμμετάσχει σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας. Τα θέματα που θα συζητηθούν στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων είναι: η κατάσταση στην Αϊτή και η αξιολόγηση της μέχρι τώρα δράσης της Ε.Ε. στη χώρα, η συνεργασία του Ιράν με το ΔΟΑΕ για το πυρηνικό πρόγραμμά του, οι πρόσφατες εκλογές στην Ουκρανία και οι σχέσεις Ουκρανίας - Ε.Ε., το Αφγανιστάν, καθώς και η πρόσφατη απαγόρευση εισόδου πολιτών Ε.Ε. στη Λιβύη. Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων θα συζητηθούν η Στρατηγική «Ε.Ε. 2020» για την απασχόληση και την ανάπτυξη και η κλιματική αλλαγή.

* Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια, θα έχει σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

* Περιοδεία στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές του νομού Εβρου θα πραγματοποιήσει σήμερα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος θα προεδρεύσει σύσκεψης με τους τοπικούς φορείς.

* Στις 10:30 π.μ. συνάντηση της υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και της υφυπουργού, Φώφης Γεννηματά, με τη Συντονιστική Αντικαπνιστική Επιτροπή.

* Στις 12 το μεσημέρι συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την εφαρμογή του νόμου κατά του καπνίσματος 3730/2008 με: Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων, Πανελλήνιο Σύνδεσμος Καταστημάτων Εστίασης & Διασκέδασης, Ενωση Επαγγελματιών Καπνοπωλών Περιπτερούχων Τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης, Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, Ομοσπονδία Καφεπωλών Ελλάδας, Πανελλήνιο Σωματείο Ιδιοκτητών Κέντρων Διασκέδασης Ελλάδος, Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος ΚΕΔΚΕ , Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας ΓΣΕΕ , Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων ΣΕΒ και Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ .

* Στις 12 το μεσημέρι στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη συνέντευξη Τύπου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για την ανακοίνωση της δραστηριοποίησης του Κλιμακίου Μακεδονίας Θράκης και την παρουσίαση της παράστασης της Χειμερινής Περιοδείας στη Βόρειο Ελλάδα του έργου «Δάφνες και Πικροδάφνες», των Δημήτρη Κεχαΐδη - Ελένης Χαβιαρά, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη.

* Στις 2:30 μ.μ. στη Νέα Ορεστιάδα έκτακτο διευρυμένο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εβρου, με τη συμμετοχή κυβερνητικού κλιμακίου και μόνο θέμα της συνεδρίασης τις πρόσφατες πλημμύρες.

* Στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Athens Imperial» εκδήλωση της Πρωτοβουλίας για την Αριστερή Ανασύνθεση (τάση του ΣΥΝ), με θέμα: «Αριστερή προγραμματική ή δομική αντιπολίτευση; Ανιχνεύοντας ομοιότητες και διαφορές» και ομιλητές τους: Αλέκο Αλαβάνο, Γεράσιμο Μοσχονά, Βασίλη Μουλόπουλο. Συντονιστής ο Γιώργο Χελάκης.