Της ΜΑΡΚΕΛΛΑΣ ΑΛΕΞΙΟΥ
από τον ΤΥΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ


...διατήρησε στις θέσεις τους όλους τους αντιδημάρχους. Μάλιστα, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, μιλά για "ομάδα" και χρησιμοποιεί πρώτο πληθυντικό. Όπως έκανε και στην πρόσφατη εκδήλωση για τον απολογισμό του δήμου.
Μιλώντας σε πρώτο πληθυντικό, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τόνισε πως νιώθουν δικαιωμένοι και ικανοποιημένοι που τους εμπιστεύθηκε ο λαός της Θεσσαλονίκης το τιμόνι της πόλης και ως διοίκηση του δήμου και ως παράταξη της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ», την ώρα που μπαίνουν στον τελευταίο χρόνο της τετραετίας 2007-2010. Από την άλλη, στην ανακοίνωση του ο δήμαρχος τονίζει ότι τα έργα τους έγιναν αποδεκτά από το σύνολο των Θεσσαλονικέων, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, ενώ ολοκληρώνεται με απόλυτη επιτυχία το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2009-2010» και υλοποιούνται στο ακέραιο οι εξαγγελίες τους, για μεγάλη αλλαγή της Θεσσαλονίκης. Μιλώντας για τις αντιδημαρχίες, ανέφερε πως «κατέθεσαν τεράστιο έργο και προσέφεραν υπηρεσίες υψηλοτάτου επιπέδου στους δημότες αλλά και στους επισκέπτες της πόλης μας». Συγκεκριμένα, είπε πως «οι αντιδημαρχίες Πολιτισμού, Κοινωνικής Πολιτικής, Αρχιτεκτονικού, Δημοτικών Έργων και Κυκλοφορίας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Καθαριότητας, Δημοτικής Αστυνομίας και Οικονομικών στάθηκαν όλο το 2009 δίπλα στον πολίτη» και αυτός ήταν ο λόγος που δεν υπήρξε οποιαδήποτε αλλαγή στους αντιπροσώπους. Όσον αφορά τα δημοτικά διαμερίσματα, σημείωσε πως ξεπέρασαν τον εαυτό τους, επαναλαμβάνοντας αυτό που είπε και για τις αντιδημαρχίες. Ότι δηλαδή, «και το Α’ και το Β’ και το Γ’ και το Δ’ και το Ε’, ήταν συνεχώς και καθ’ όλη τη διάρκεια του 2009 δίπλα στον πολίτη». Για τα νομικά πρόσωπα του δήμου και συγκεκριμένα για τον «Άγιο Στυλιανό», τα Κέντρα Φροντίδας Οικογένειας, τους πρώην Παιδικούς Κρατικούς Σταθμούς, τα δημοτικά Ωδεία, και τα ΚΑΠΗ του δήμου, ανέφερε πως ήταν μια ανοιχτή αγκαλιά για τους συνανθρώπους μας. Δίπλα στον πολίτη όλο τον περασμένο χρόνο ήταν η ΔΕΠΘΕ (Δημοτική Επιχείρηση Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας), η ΚΕΤΑ (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Τεχνών και Άθλησης), η ΔΗΚΕΘ (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θεσσαλονίκης), ενώ όλοι οι εντεταλμένοι σύμβουλοι ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους και υπηρέτησαν τον στόχο του δήμου που ήταν η ποιότητα ζωής των Θεσσαλονικέων.

Ευχές για την καινούργια χρονιά
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος, εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης τις ειλικρινείς ευχαριστίες σε όλα τα στελέχη της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ», καθώς όλοι μαζί έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για το καλό της Θεσσαλονίκης. Για την καινούρια χρονιά επισήμανε πως η ελληνική κοινωνία θα δοκιμασθεί από τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και εξήγησε πως θα χρειαστεί μεγάλος αγώνας το 2010, για τη μεγάλη αλλαγή της Θεσσαλονίκης. Υπογράμμισε, πως η παράταξη της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο δήμο Θεσσαλονίκης και κατ’ επέκταση στο λαό της Θεσσαλονίκης με την ίδια διάταξη μάχης και θα συνεδριάζει κάθε Δευτέρα με όλα τα εκλεγμένα στελέχη της στο δημοτικό συμβούλιο και στα δημοτικά διαμερίσματα. «Θα αποφασίζουμε για όλα τα θέματα που απασχολούν το Δήμο μας. Θα είμαστε πανέτοιμοι ανά πάσα στιγμή για να αντιμετωπίσουμε όλα τα θέματα του παρόντος, αλλά και για να προετοιμασθούμε με τον καλύτερο τρόπο για όλα τα θέματα του μέλλοντος», καταλήγει. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κλείνει την επιστολή του, λέγοντας πως ενωμένοι προχωρούν και προετοιμάζονται για νέους αγώνες, για τη μεγάλη αλλαγή, ενώ για την επίτευξη του στόχου αυτού ζήτησε την συμπαράσταση και την συστράτευση όλων των Θεσσαλονικέων.