Καμία απολύτως σχέση δεν έχει ο Ρώσος βουλευτής Ιβάν Σαββίδης, με το άτομο το οποίο συνελήφθη, στην Περαία, κατηγορούμενο για εμπλοκή σε δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, με βάση ένταλμα της Ιντερπόλ. Η αρχική πληροφορία, ότι επρόκειτο για αδελφό του βουλευτή, ήταν παντελώς λανθασμένη κι υπέβαλε σε ταλαιπωρία τον ίδιο, αλλά έβαλε και σε περιπέτειες όλα τα ΜΜΕ, τα οποία αναπαρήγαγαν την είδηση, καθώς η πηγή του θέματος ήταν υπεράνω πάσης αμφιβολίας.
Μάλιστα, τέτοιο ήταν το μπέρδεμα, που η είδηση δημοσιεύτηκε λανθασμένη και από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Από εκεί κι έπειτα, δε, το πράγμα πήρε διαστάσεις, καθώς όσα μέσα λαμβάνουν το service του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναμετέδιδαν την είδηση.
Το Salonicanews ήταν ένα από τα sites που, αρχικά, έπεσε θύμα της λανθασμένης μετάδοσης (από την πηγή του ρεπορτάζ, επισημαίνουμε). Αν και δημοσιεύσαμε την είδηση με κάθε επιφύλαξη και κάνοντας λόγο για πληροφορίες που ενδέχεται να είναι λανθασμένες, οφείλουμε να ζητήσουμε συγνώμη από τον Ιβάν Σαββίδη και την οικογένειά του, τους οποίους αναστατώσαμε -έστω και με την αναμετάδοση μιας λανθασμένης είδησης, που είχε, ήδη, μεταδοθεί από επίσημα κανάλια πληροφόρησης. Οφείλαμε να επικοινωνήσουμε με την οικογένεια Σαββίδη για να διασταυρώσουμε την πληροφορία, έστω κι αν αυτή προερχόταν από επίσημη πηγή υπεράνω πάσης αμφισβήτησης, όπως αναφέρουμε και στην αρχή.
Το συγκεκριμένο περιστατικό μας δίνει την ευκαιρία να επανέλθουμε στο αρχικό πλάνο μας: Να μεταδίδουμε, δηλαδή, ειδήσεις που αφορούν τη Θεσσαλονίκη και μόνον εφόσον έχουν διασταυρωθεί από επίσημες πηγές, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι κάποια άλλα μέσα, τα οποία απλά διαμόρφωσαν την αρχική είδηση και εμφανίστηκαν, στο συγκεκριμένο θέμα, με εξελίξεις της 9.30 βραδινής σε αναρτήσεις του... μεσημεριού, θα μας προλαβαίνουν και θα μεταδίδουν, πρώτα, οποιαδήποτε είδηση.