Για διγλωσσία κατηγορούν το νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παν. Ψωμιάδη, δυο νομαρχιακές σύμβουλοι, εκλεγμένες με τους Οικολόγους Πράσινους. Η Δήμητρα Γωγάκου κι η Ελεονόρα Ζώτου υποστηρίζουν ότι ο νομάρχης «πιστός στην συνηθισμένη του τακτική της διγλωσσίας και της ψηφοθηρίας, υπέγραψε την πρόταση του ΛΑΟΣ για τη διενέργεια δημοψηφίσματος με αντικείμενο την παροχή της ιθαγένειας σε μετανάστες», παρά το ότι, προεκλογικά, έλεγε άλλα.
Όπως ισχυρίζονται, στην πρόσφατη εσωκομματική προεκλογική περίοδο για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας «είχε απαντήσει ότι είναι ‘πάντως θετικός υπό προϋποθέσεις στην αναγνώριση ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες δεύτερης γενιάς’». Τις απαντήσεις είχε δώσει, μαζί με τους συνυποψηφίους του, σε άτυπο debate, απαντώντας σε ερωτήσεις νεολαίων της ΟΝΝΕΔ Π. Φαλήρου.
Οι δύο σύμβουλοι ζητούν από τον κ. Ψωμιάδη, «να μας πει ΚΑΘΑΡΑ ποιες είναι οι προϋποθέσεις που ο ίδιος θα ήθελε να ισχύσουν» για την ελληνοποίηση των μεταναστών και τον κατηγορούν ότι «αν δεν το κάνει, απλώς κοροϊδεύει και τους μετανάστες, που τους κλείνει το μάτι για ιθαγένεια, και τους ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ» κι ότι «για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι αυτό που επιζητεί είναι η παραμονή του στην εξουσία στις επόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές και τίποτε άλλο».