Επιτέλους… χειμώνιασε και στη Θεσσαλονίκη. Μετά μια μεγάλη περίοδο ήπιου χειμώνα και τις τελευταίες ημέρες με το τσουχτερό κρύο, σήμερα χιόνισε, έστω και για λίγο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αυτήν την ώρα, η θερμοκρασία είναι στον έναν βαθμό πάνω από το μηδέν. Η κυκλοφορία στους δρόμους του νομού γίνεται κανονικά, αλλά χρειάζεται προσοχή.
Το τσουχτερό κρύο και οι πολικές θερμοκρασίες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού. Μάλιστα το θερμόμετρο έδειξε τους -23 βαθμούς Κελσίου στο Φαλακρό Όρος και τους -21C στο Ορμένιο.
Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στην κεντρική Μακεδονία, ακόμη και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Περιφερειακά της πόλης το χιόνι είχε φτάσει τα 10 εκατοστά.
Ως αυτήν την ώρα δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα πρόσβασης στα χιονοδρομικά κέντρα στο Σέλι, στα Τρία-Πέντε Πηγάδια, του όρους Βόρρας και στο Φαλακρό. Καλό θα είναι, πάντως, όσοι οδηγοί κινούνται προς αυτές τις περιοχές, όπως και προς την ορεινή Χαλκιδική, να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, στην περίπτωση που χρειαστεί να τις περάσουν στα αυτοκίνητά τους.

Η φωτογραφία από το Ασβεστοχώρι είναι του Αλέκου Στυλιανίδη