Στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της αθλητικής βίας, την οδική ασφάλεια, τη μετανάστευση και την προληπτική δασοπροστασία, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας, σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους για να παρουσιάσει τον απολογισμό δραστηριοτήτων στους τομείς της δικής του ευθύνης.
Σε ό,τι αφορά στην οδική ασφάλεια είπε ότι η βασική προτεραιότητα που τέθηκε είναι η μείωση των θυμάτων από τροχαία κατά 100 κάθε χρόνο και την περίοδο των Χριστουγέννων οι νεκροί από τροχαία ήταν 28 λιγότεροι από πέρυσι.
Με στόχο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Θεσσαλονίκη τόνισε ότι αυξάνονται οι πεζές περιπολίες αστυνομικών και ενεργοποιήθηκε ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς σε 6 Αστυνομικά Τμήματα (Ανάληψη, Χαριλάου, Τούμπα, Αμπελόκηποι, Εύοσμος, Συκιές).
Το αμέσως προσεχές διάστημα θα λειτουργήσουν δύο πρότυπα Αστυνομικά Τμήματα, στην Τούμπα και την πλατεία Δημοκρατίας, για την εξουδετέρωση της μεγάλης παραβατικότητας στις περιοχές αυτές.

από το ΑΠΕ-ΜΠΕ