Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μη τοποθέτηση Αστυνομικών της Γειτονιάς στον Δήμο Μενεμένης απέστειλε ο Δήμαρχος, Γιώργος Ακτσελής, στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Σπύρο Βούγια. Όπως εξηγεί ο Δήμαρχος Μενεμένης στην επιστολή του «ο Δήμος Μενεμένης εμφανίζει μεγάλη εγκληματικότητα, ίσως τη μεγαλύτερη στο πολεοδομικό συγκρότημα, ενώ μία μόνο ανεπαρκώς επανδρωμένη Αστυνομική Υπηρεσία στον Άγιο Νεκτάριο είναι εκ των πραγμάτων αδύναμη να προστατέψει ακόμα και τον εαυτό της».
Ο κ. Ακτσελής επισημαίνει, εξάλλου, ότι «αντί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να προστατέψει τις περιοχές που έχουν ανάγκη, στέλνει τους αστυνομικούς να ασκήσουν τα νέα τους καθήκοντα σε περιοχές ασφαλείς»
Ο Δήμαρχος Μενεμένης υπενθυμίζει, επίσης, ότι «έχουμε κάνει επανειλημμένες εκκλήσεις για συντονισμένες ενέργειες αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, όχι μόνο στη Μενεμένη, αλλά και στην υπόλοιπη δυτική Θεσσαλονίκη», ενώ ολοκληρώνει την επιστολή του σημειώνοντας ότι «ο Δήμος Μενεμένης δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει έξω από το σχεδιασμό των νέων μέτρων της ΕΛ.ΑΣ».
Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στους υπουργούς Επικρατείας, Εθνικής Άμυνας και Δικαιοσύνης, στη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στον Νομάρχη Θεσσαλονίκης, στην ΤΕΔΚ νομού Θεσσαλονίκης, στον Γενικό Επιθεωρητή της Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης και στον Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης.