Μήνυμα στήριξης στον αγώνα των αγροτών έστειλε η Αλέκα Παπαρήγα από το μπλόκο της Νέας Χαλκηδόνας. Δεν δικαιούται η κυβέρνηση να ζητά διάλογο για ένα ζήτημα που το γνωρίζει εδώ και χρόνια και που προεκλογικά είχε δεσμευτεί ότι θα επιλύσει, τόνισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ. Οι αγρότες της Νέας Χαλκηδόνας δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, επιτρέποντας, ωστόσο, περιοδικά τη διέλευση των οχημάτων από το σημείο που κρατούν κλειστό.
"Νόμος είναι το δίκαιο του αγρότη" ήταν η απάντηση της Αλέκας Παπαρήγα από το αγροτικό μπλόκο της Νέας Χαλκηδόνας στο Θεόδωρο Πάγκαλο ο οποίος ζήτησε να εφαρμοστεί ο νόμος. Η Γ.Γ. του ΚΚΕ μίλησε στους αγρότες της Νέας Χαλκηδόνας αποστέλλοντας μήνυμα στήριξης των αγώνων τους. «Τα προβλήματα της μικρής και μεσαίας αγροτιάς είναι προβλήματα πολλών χρόνων, είναι πασίγνωστα και μια κυβέρνηση, η οποία μάλιστα πήρε την λαϊκή ψήφο πρόσφατα, οφείλει να πάρει θέση γι’ αυτά. Να πει τι ικανοποιεί; τι δεν ικανοποιεί;» δήλωσε η κ. Παπαρήγα.
Οι θέσεις του ΚΚΕ διαφοροποιούνται από αυτές του αγροτικού κινήματος στο ζήτημα του μητρώου αγροτών. Η κυρία Παπαρήγα τόνισε ότι αγρότες μπορούν να λέγονται και αυτοί που ασκούν και δεύτερο επάγγελμα για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους.
Οι αγρότες της Νέας Χαλκηδόνας, όπως και οι συνάδελφοί τους σε ολόκληρη τη χώρα, δηλώνουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν τις επάλξεις τους προτού λάβουν διαβεβαιώσεις για ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Δηλώνουν μάλιστα ότι η μορφή των αγώνων τους θα γίνει δραστικότερη όσο η κυβέρνηση εμμένει στην τακτική της.
Σε ερώτηση για όσους ταλαιπωρούνται από τα μπλόκα των αγροτών η κ. Παπαρήγα απάντησε: «Σε καμιά περίπτωση ο αγώνας του εργάτη δεν είναι σε βάρος του αγρότη, είτε ο αγώνας του αγρότη σε βάρος του εργάτη».


Τ.Α.