Σκληρή κόντρα μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, ξέσπασε, με αφορμή τη βομβιστική επίθεση έξω από τη Βουλή. Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος ζήτησε από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να αφήσει τα «πολλά λόγια« και να προχωρήσει «σε έργα», για να λάβει την απάντηση ότι «υπήρξε μέλος των πλέον άπρακτων κυβερνήσεων που γνώρισε ο τόπος».
Λίγο μετά την επίθεση, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας είχε καλέσει τον υπουργό «να αφήσει τα λόγια και να περάσει στα έργα». Υπογράμμισε ότι η επίθεση μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στο Κοινοβούλιο «αποτελεί βαρύτατη πρόκληση κατά της έννομης τάξης της Ελληνικής Δημοκρατικής Πολιτείας» και «πλήττει την εικόνα της χώρας μας διεθνώς».
Ο κ. Χρυσοχοΐδης στην απάντησή του κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι «με τον καταστροφικό –όπως τον χαρακτήρισε- τρόπο που κυβέρνησε, παρέδωσε τη χώρα στα όρια της κατάρρευσης, με νευραλγικές υπηρεσίες του κράτους σχεδόν διαλυμένες». Και κάλεσε τον κ. Παναγιωτόπουλο «να είναι προσεκτικότερος στην κριτική του, αφήνοντας στην άκρη μίζερες μικροκομματικές σκοπιμότητες. Η σημερινή κυβέρνηση έχει και το όραμα και το πρόγραμμα και τη βούληση να εγγυηθεί την προστασία του πολίτη», κατέληξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Σήμερα, ο κ. Παναγιωτόπουλος επανήλθε, ζητώντας από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου «να κάνει αυστηρές συστάσεις στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη». Κάλεσε, δε, τον κ. Χρυσοχοΐδη «να μην σπαταλάει τις δυνάμεις του σε πολλά λόγια, σε επικοινωνιακές στρατηγικές για προσωπική κατανάλωση και σε επιθέσεις κατά της αντιπολίτευσης, αλλά να προχωρήσει στην παραγωγή συγκεκριμένου έργου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του κοινού εγκλήματος».
Ανταπαντώντας ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε τον Πάνο Παναγιωτόπουλο «επίλεκτο μέλος των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας της τελευταίας πενταετίας, των πλέον άπρακτων που γνώρισε ποτέ ο τόπος».
Αναφερόμενος στη βομβιστική επίθεση, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε: «Νομίζω ότι είναι καιρός πέρα από αστυνομικούς να συλλάβουμε και κανέναν τρομοκράτη…».