Κυκλοφόρησε η έκδοση για το 2010 του “Πολιτικού Ημερολογίου-Ατζέντα Θεσσαλονίκης”, του Βαγγέλη Πλάκα. Κεντρικό θέμα ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου η αυτοδιοίκηση όπου περιλαμβάνεται έρευνα της εταιρείας “Interview” ενώ οι δήμαρχοι του Ευρύτερου Πολεοδομικού Συγκροτήματος παρουσιάζουν τις προτεραιότητές τους για το νέο έτος. Επίσης οι επικεφαλής των επιμελητηρίων της πόλης καταθέτουν προτάσεις για την “επόμενη ημέρα” της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ. Ακόμη περιλαμβάνεται μελέτη για την αγορά εργασίας στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και άρθρα πολιτικών και δημοσιογράφων για τη Θεσσαλονίκη και τις πολιτικές εξελίξεις το νέο έτος.
Επίσης, σε δισέλιδο περιλαμβάνονται παρουσιάσεις ενημερωτικών Blogs και sites -ανάμεσα σ αυτά και του Salonicanews.
Η παρουσίαση του "Πολιτικού Ημερολογίου-Ατζέντα Θεσσαλονίκης 2010" θα γίνει την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου και ώρα 19:30 στο "Times". Θα μιλήσουν οι: Γιάννης Μαγκριώτης, υφυπουργός Υποδομών-Μεταφορών, Δημήτρης Γαλαμάτης, π.βουλευτής, αν.γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού ΝΔ, Μιχάλης Γεράνης, δήμαρχος Χορτιάτη, Ναθαναήλ Λαδόπουλος, δήμαρχος Νεάπολης. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της τεχνικής εταιρείας "Διάσταση ΑΕ" και μέλος του ΔΣ του ΣΒΒΕ Στράτος Σιμόπουλος. Θα συντονίσει η δημοσιογράφος Κική Τσιλιγγερίδου.
Θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα έρενας για την αυτοδιοίκηση απο τον πολιτικό αναλυτή της εταιρείας δημοσκοπήσεων "Ιnterview" Δημήτρη Βασιλειάδη.
To Salonicanews εύχεται στον εμπνευστή και δημιουργό μιας έκδοσης που έχει γίνει, πλέον, θεσμός, να ΄ναι καλοτάξιδο και το εφετινό του Ημερολόγιο.