Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από τις οδούς Γιαννιτσών και Αναγεννήσεως, αφού καθημερινά οι δρόμοι γεμίζουν από προαγωγούς, ιερόδουλες και διακινητές ναρκωτικών. Η κατάσταση όπως αναφέρουν έχει φτάσει στο απροχώρητο και ζητούν από το δήμο και τη Νομαρχεία Θεσσαλονίκης να επέμβει άμεσα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Με τα πορνεία να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια και την περιοχή τους όταν βραδιάζει να μετατρέπεται σε κακόφημη συνοικία οι κάτοικοι της περιοχής Ξυλάδικα, της Θεσσαλονίκης, συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη το μεσημέρι, έξω από τη Διεύθυνση Υγιεινής ζητώντας να μην εκδοθούν νέες άδειες λειτουργίας οίκων ανοχής αλλά και να μην ανανεωθούν οι ήδη υπάρχουσες. Συγκεκριμένα υποστήριξαν ότι μόνο στη γειτονιά τους λειτουργούν 65 «σπίτια», ενώ οι άδειες για οίκους ανοχής σε ολόκληρο το δήμο Θεσσαλονίκης δεν θα έπρεπε να ξεπερνούν τις 50.

Επιστολή στον Μ. Χρυσοχοΐδη
Οι κάτοικοι της περιοχής δεν έμειναν εκεί, αφού στη συνέχεια έστειλαν επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και στην οποία ανέφεραν: «Για να πάνε τα παιδιά μας στο σχολικό συγκρότημα της οδού Μαζαράκη (5 σχολεία, νηπιαγωγεία, δημοτικό, γυμνάσιο, ειδικό νηπιαγωγείο και ειδικό δημοτικό) πατούν επάνω στα χρησιμοποιημένα προφυλακτικά. Τα παιδιά που συνεχίζουν στο ολοήμερο σχολείο, όταν σχολούν στις 16:00 βλέπουν έξω από την πόρτα του σχολείου τους Μαζαράκη 1 τις τραβεστί να επιδεικνύουν στους πελάτες τα προσόντα τους. Μια περιοχή μέσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που αναβαθμίζεται συνεχώς με πολυκαταστήματα, πολλά μαγαζιά και δεκάδες νέα κτιριακά συγκροτήματα είναι λυπηρό να κινδυνεύει μέρα και νύχτα από 50 άτομα».

Συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο
Το θέμα ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, στο οποίο παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του συλλόγου δράσης για την ποιότητα ζωής κατά της περιθωριοποίησης, ώστε να διαμαρτυρηθεί για τους οίκους ανοχής. Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης διαβεβαίωσε τους κατοίκους πως θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για την επίλυση του προβλήματος.
Από την πλευρά τους οι αντιπολιτευτικές παρατάξεις εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία κάνουν πρόταση για την λύση του θέματος. Αναλυτικά η ανακοίνωση που την υπογράφουν 14 δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρει: «Καταγγέλλουμε την υποκριτική στάση της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης που επί χρόνια δεν αναγνώριζε κανένα πρόβλημα στο δημοτικό διαμέρισμα και τώρα σε μια συζήτηση που έγινε εκτός ημερήσιας διάταξης με πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής για το συγκεκριμένο θέμα, επιχείρησε να προτείνει μια λύση ‘πλυντήριο’ των δικών της ευθυνών.