Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος κατά τη διάρκεια της σημερινής (Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009), καθιερωμένης συνάντησής του με τους δημοσιογράφους, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αποτέλεσμα της εκλογής προέδρου της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για «το μέγα γεγονός» της μεγάλης προσέλευσης των πολιτών στις κάλπες. Έστειλε, όμως κι ένα μήνυμα στον νέο πρόεδρο: «Το πείραμα στην προσφυγή της λαϊκής ετυμηγορίας πέτυχε» τόνισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, «αφού η προσέλευση των 800.000 περίπου ψηφοφόρων αποτελεί αποθέωση της Δημοκρατίας και βαρύνει με ιδιαίτερες υποχρεώσεις τον κ. Αντ. Σαμαρά».
Και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατέληξε: «Ο κ. Σαμαράς αναλαμβάνει τεράστιες υποχρεώσεις όχι μόνο απέναντι στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας αλλά απέναντι και στον Ελληνικό λαό, αφού ο θεσμικός ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πολύ σημαντικός για τη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Η Νέα Δημοκρατία αλλάζει ρότα και συνεχίζει μια δυναμική παρουσία υπό την ηγεσία του λαοπρόβλητου Αντώνη Σαμαρά, ενός νέου και έμπειρου πολιτικού, με τον οποίο είχαμε συνεργαστεί το 1991-1992 όταν υπήρξε υπουργός Εξωτερικών και εγώ υφυπουργός Αθλητισμού».
Τέλος, ο κ. Παπαγεωργόπουλος εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στον Παναγιώτη Ψωμιάδη για το υψηλό ποσοστό των ψήφων που έλαβε και του ευχήθηκε καλή ανάρρωση.