Σε εφαρμογή του προγράμματος της ΤΕΔΚ για την οικονομική ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων Δήμων του Νομού Θεσσαλονίκης, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, στη σημερινή του συνεδρίαση, την χορήγηση 190.000 ευρώ σε 19 Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
«Με την απόφασή μας αυτή αποδεικνύουμε την αλληλεγγύη μας στους "καποδιστριακούς" Δήμους. Είναι μία δέσμευση που κάνουμε πράξη ως διοίκηση της ΤΕΔΚ από το 2007. Ενισχύουμε αυτούς που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα και δυσχεραίνονται να ανταπεξέλθουν ακόμη και στις πιο βασικές ανάγκες», τόνισε στην εισήγησή του ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασ. Παπαγεωργόπουλος.
Η επιλογή των δήμων που ενισχύονται γίνεται κάθε χρόνο με βάση αντικειμενικά κριτήρια όπως οι υποχρεώσεις ανά κάτοικο, το ύψος του κεφαλαίου κίνησης και η άμεση ρευστότητα.
Οι δήμοι που θα ενισχυθούν είναι οι: Απολλωνίας, Αγίου Γεωργίου, Αξιού, Αρέθουσας, Ασσήρου, Βασιλικών, Βερτίσκου, Επανομής, Θερμαϊκού, Καλλιθέας, Καλλινδοίων, Κορώνειας, Κουφαλίων, Μαδύτου, Μυγδονίας, Ρεντίνας, Σοχού, Χαλκηδόνας και Χορτιάτη.
Οι επιταγές στους δημάρχους θα επιδοθούν στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της ΤΕΔΚ, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 12 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο Porto Pallace.