Σχετικά με ρεπορτάζ και σχόλια, που δημοσιεύτηκαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, ως προς τη σύλληψη και παραπομπή στον Εισαγγελέα 23χρονου ελληνικής καταγωγής(σ.σ. πρόκειται για την υπόθεση του νεαρού με τις πυτζάμες), από την Ελληνική Αστυνομία ανακοινώθηκαν τα εξής:
• την 06/12 συνελήφθη στην οδό Χαλκέων και Φιλίππου 23χρονος ημεδαπός, γιατί σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του βρέθηκε στην κατοχή του σακίδιο με βόμβα μολότοφ, ενώ επιπλέον είχε εξυβρίσει τους αστυνομικούς.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των αστυνομικών:
• Ο 23χρονος, που συμμετείχε σε συνάθροιση πλήθους το οποίο επί της οδού Εγνατία είχε προκαλέσει επεισόδια εκσφενδονίζοντας βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, μετά τη σύλληψή του μεταφέρθηκε σε παρακείμενο πεζοδρόμιο της οδού Φιλίππου, προκειμένου να παραληφθεί από περιπολικό όχημα, που είχε κληθεί να τον μεταφέρει στην αρμόδια Υπηρεσία.
• Στο ίδιο σημείο μεταφέρθηκε από άλλους αστυνομικούς σακίδιο, που περιείχε βόμβα μολότοφ και το οποίο είχε βρεθεί λίγο πριν εγκαταλειμμένο σε παρακείμενη πλατεία. Το σακίδιο μεταφέρθηκε εκεί προκειμένου με το περιπολικό να αποσταλεί στην ίδια Υπηρεσία.
• Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης οι αστυνομικοί εσφαλμένα θεώρησαν ότι το σακίδιο ανήκει στο συλληφθέντα καθώς κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, που προηγήθηκε της σύλληψής του, έφερε κρεμασμένη στον ώμο του τσάντα ιδίου χρώματος.
• Τις βραδινές ώρες της 07/12 και κυρίως τις πρωινές ώρες της 08/12 οι αστυνομικοί, που συμμετείχαν στο περιστατικό, συζητώντας μεταξύ τους τις λεπτομέρειες διαπίστωσαν ότι το σακίδιο δεν ανήκε στον συλληφθέντα και αποφάσισαν οικειοθελώς να επανορθώσουν άμεσα.
• Αναζήτησαν και ενημέρωσαν τηλεφωνικά την ίδια ημέρα (08/12) την ανακρίτρια, στην οποία είχε παραπεμφθεί η υπόθεση. Η ανακρίτρια είπε στον επικεφαλής να μεταβεί στο γραφείο της για λήψη κατάθεσης την επομένη το πρωί (09/12), όπως και έγινε.
Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης διατάχθηκε χθες (09/12) η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως το όλο θέμα.