Απήγαγαν "βαποράκι" και το απείλησαν, για να τους δώσει 300 ευρώ που τους χρωστούσε από τα ναρκωτικά που προμηθεύονταν! Η ιστορία, που θυμίζει κινηματογραφική ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο, εκτυλίχθηκε στη Βέροια, χθες Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009, από τις πρώτες ώρες ως το πρωί.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, δύο ελληνικής καταγωγής έμποροι ναρκωτικών, 29 και 32 χρόνων αντίστοιχα, πλησίασαν 32χρονο τοξικομανή, που τον χρησιμοποιούσαν για βαποράκι και του ζήτησαν τα χρήματα του τους χρωστούσε. Ο νεαρός, που ζει στη Θεσσαλονίκη, τους είπε ότι δεν είχε χρήματα πάνω του κι έτσι, τον έβαλαν, με το ζόρι, στο αυτοκίνητό τους, τον έφεραν στη Θεσσαλονίκη και, απειλώντας τον ότι θα τον σκοτώσουν, τον ανάγκασαν να τους δώσει 300 ευρώ... έναντι του χρέους. Στη συνέχεια επέστρεψαν με τον 32χρονο στη Βέροια και τον παράτησαν σε ερημική περιοχή, για να πάρει το αυτοκίνητό του και να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη.
Η ιστορία έφθασε στην αστυνομία και, το πρωί της ίδιας μέρας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, συνέλαβαν τους δυο νεαρούς. Τους οδήγησαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας, ο οποίος άσκησε, εναντίον τους, δίωξη για αρπαγή, εκβίαση και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Στη συνέχεια παραπέμφθηκαν στην ανακρίτρια, από όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν.