Το Ελεγκτικό Συμβούλιο γνωμοδότησε υπέρ της χρηματοδότησης της ΔΕΠΘΕ από το δήμο Θεσσαλονίκης κάτι που σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που έχουν να πάρουν χρήματα από το 15νθήμερο Νοεμβρίου, μετά την άρνηση της εισαγγελικής παρέδρου να συνυπογράψει τη σχετική απόψαση. Μετά τη θετική τοποθέτηση, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασ. Παπαγεωργόπουλος, δήλωσε:
«Για μια ακόμη φορά απεδείχθη ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχε το δίκαιο με το μέρος του. Αδίκως έμειναν απλήρωτοι παραμονές Χριστουγέννων οι εργαζόμενοι στην TV 100 και στο FM100. Το Eλεγκτικό Συνέδριο με σημερινή του απόφαση έκρινε ως απολύτως σύννομη τη λειτουργία των Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων του Δ.Θ.!… Έκρινε απολύτως νόμιμη την επιχορήγηση της «Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας» του Δ.Θ.!…
Όσοι επεδίωξαν την δημιουργία προβλήματος στο Δ.Θ. απέτυχαν παταγωδώς.
Οι εργαζόμενοι στα Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα του Δήμου μας θα πληρωθούν τις επόμενες ημέρες και θα κάνουν γιορτές χωρίς προβλήματα. Ελπίζω η επίθεση αυτή στον Δ.Θ. να είναι η τελευταία και να μην προσπαθήσουν οι γνωστοί κύκλοι μέσω τώρα «νομοθετικής ρύθμισης», να κλείσουν τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.»

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι σε Δημοτικό Ραδιόφωνο και Δημοτική Τηλεόραση θα πληρωθούν την ερχόμενη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009.