Επιστολή στην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή έστειλε ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, με αφορμή τις σοβαρές καθυστερήσεις στην καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης των αγροτικών επιδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε 22.500 αγρότες του νομού Θεσσαλονίκης.
Στην επιχτοή ο νομάρχης υπογραμμίζει ότι η έγκαιρη πίστωση των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων ήταν μια σημαντική ανάσα για τους αγρότες και υπογραμμίζει ότι, εφέτος, τα χρήματα αυτά, δεν έχουν φθάσει ακόμη. Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Νομάρχη έχει ως εξής:

«Αξιότιμη κ. Υπουργέ,

Με την παρούσα θα ήθελα να σας ενημερώσω για ένα σοβαρό ζήτημα, που τον τελευταίο καιρό ταλαιπωρεί χιλιάδες αγροτικές οικογένειες σε όλη την Ελλάδα.
Όπως γνωρίζετε, κάθε χρόνο μέχρι σήμερα περίπου 22.500 αγρότες, συνταξιούχοι αγρότες και μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες του νομού μας λάμβαναν από τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) στο τέλος του έτους την ενιαία ενίσχυση των αγροτικών επιδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μάλιστα, η έως τώρα έγκαιρη πίστωση των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων, αρκετές ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, ήταν μια σημαντική οικονομική ανάσα για τα εξασθενημένα αγροτικά εισοδήματα.
Δυστυχώς φέτος τα χρήματα αυτά δεν έχουν ακόμη καταβληθεί στους δικαιούχους, οι οποίοι δικαιολογημένα ανησυχούν για την τύχη του επιδόματος εν όψει και της εορταστικής περιόδου.
Όπως αντιλαμβάνεστε, πρόκειται για ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα, που ιδιαίτερα στη σημερινή, κρίσιμη οικονομική συγκυρία, δεν πλήττει μόνο το αγροτικό εισόδημα, αλλά και την οικονομία όλου του νομού μας.
Γνωρίζοντας το ενδιαφέρον σας για τους αγρότες και την ανάπτυξη της υπαίθρου, θα ήθελα να σας ζητήσω να ενεργήσετε αρμοδίως προκειμένου να εξασφαλιστεί η έγκαιρη και πλήρης καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης στους δικαιούχους.
Να είστε βέβαιη ότι σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας, η πληρωμή των επιδοτήσεων θα ανακουφίσει χιλιάδες αγρότες, ενώ παράλληλα θα τονώσει την κίνηση των τοπικών αγορών.