Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση του φοιτητή που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, κατηγορούμενος ότι κατείχε σακίδιο με βόμβες μολότοφ, αλλά μετά την απολογία του σε ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος, αποδεικνύοντας την αθωότητά του, παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Μετά την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διετάχθη για την υπόθεση από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., ήρθε η ώρα της εισαγγελίας να διερευνήσει τι έγινε, τελικά, με το νεαρό με τις πιτζάμες. Ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παπαγεωργίου, ζήτησε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευάγγελο Μαδεμλή να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες που προκύπτουν σε βάρος των αστυνομικών που συμμετείχαν στη σύλληψη.
Ζητά, μάλιστα, να περιληφθεί στο αποδεικτικό υλικό της έρευνας το ερασιτεχνικό βίντεο που υπάρχει από τη σύλληψη, το οποίο αποδεικνύει την αθωότητα του νεαρού. Το συγκεκριμένο υλικό προβλήθηκε και κατά την απολογία του συλληφθέντα στις ανακριτικές αρχές της πόλης.
Ο 24χρονος -γνωστός κι ως «φοιτητής με τις πιτζάμες» αφού λίγο πριν τη σύλληψή του είχε βγει στο δρόμο φορώντας πιτζάμες για να πετάξει τα σκουπίδια- ισχυρίστηκε από την πρώτη στιγμή ότι οι αστυνομικοί του «φόρτωσαν» το σάκο που περιείχε βόμβα μολότοφ.
Χθες, με ανακοίνωσή της, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης έδωσε εξηγήσεις για το περιστατικό, αναγνωρίζοντας ότι οι αστυνομικοί «εσφαλμένα θεώρησαν ότι το σακίδιο ανήκει στο συλληφθέντα».