Απάντηση στα όσα είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλος, για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των έργων του μετρό, που πηγαίνει από το 2012 στο 2014, έδωσε, το βράδυ της Τρίτης 8 Δεκεμβρίου 2009, ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης. Χωρίς να αρνείται ότι το έργο θα καθυστερήσει άλλα δύο χρόνια, λέει:
«Ο κ. Παπαγεωργόπουλος φαίνεται πως τρία χρόνια έλλειπε από την Θεσσαλονίκη ή κάτι άλλο συνέβαινε και επανεμφανίστηκε μετά τις εκλογές του Οκτώβρη.
Οι σημερινές δηλώσεις του δείχνουν ότι δεν γνώριζε τους ρυθμούς με τους οποίους κατασκευάζονταν μέχρι τώρα η πρώτη γραμμή του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης.
Δεν γνώριζε ότι λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα στα καταστήματα στην περιοχή της Πλατείας Δημοκρατίας, στη Βενιζέλου, στην Αγ. Σοφίας.
Δεν γνωρίζει ότι έχει περάσει πάνω από το 50% του συμβατικού χρόνου κατασκευής του ΜΕΤΡΟ και μέχρι τώρα έχει κατασκευαστεί μόνο το 11% του έργου.
Δεν γνώριζε και δεν γνωρίζει ότι μέχρι τώρα έχουν πιστοποιηθεί κατασκευές περίπου 120 εκ. € ενός έργου συνολικής δαπάνης 1,1 δις €.
Δεν γνώριζε και δεν γνωρίζει ότι τα 600 εκ. € δεν είναι μέχρι σήμερα διασφαλισμένα.
Κατανοώ ότι δεν πίστευε όλους εμάς που μέχρι τις εκλογές τονίζαμε τα προβλήματα. Πίστευε μόνο τον κ. Σουφλιά και τις πανάκριβες τηλεοπτικές του διαφημίσεις. Δεν πιστεύει, και τις επίσημες πια ανακοινώσεις, πριν από 20 περίπου ημέρες, των υπευθύνων της Αττικό Μετρό, που είναι τα ίδια πρόσωπα, τα οποία διόρισε η Κυβέρνηση του Κόμματός του;
Ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ έχουμε δεσμευτεί να κερδίσουμε ένα μεγάλο μέρος του χαμένου χρόνου. Εάν συνεχιζόταν το ΜΕΤΡΟ να κατασκευάζεται με τους προηγούμενους ρυθμούς, η γραμμή των 9,6 χιλ. δεν θα τελείωνε ούτε μέχρι του 2015. Δεν του ζητούμε να καταδικάσει την Κυβέρνηση της Ν.Δ, αυτήν την καταδίκασε τον Οκτώβριο ο ελληνικός λαός. Του ζητούμε, όσο θα είναι Δήμαρχος, εάν κάτι κατάλαβε από τις εκλογές του Οκτώβρη, να βοηθήσει την προσπάθειά μας.
Το ΜΕΤΡΟ θα φτάσει και στην Καλαμαριά και στις δυτικές συνοικίες και θα είναι πραγματικότητα και όχι ακριβοπληρωμένες διαφημίσεις, με τα χρήματα του ελληνικού λαού, όπως ήταν μέχρι τον Οκτώβρη».