ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ 15.59

Σε τετράωρη στάση εργασίας υπήρχε πρόθεση να προχωρήσει, σε Δημοτική Τηλεόραση και Δημοτικό Ραδιόφωνο, η ΕΣΗΕΜ-Θ την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009, για να διευκολύνει τους εργαζόμενους να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο οποίο θα συζητηθεί το θέμα της μη πληρωμής τους. Η πληροφορία, όμως, που έλεγε για θετική κρίση του Ελεγκτικού Συμβουλίου στο πρόβλημα, έκανε το δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ να το ξανασκεφθεί. Να σημειωθεί ότι για την ίδια ημέρα η ΕΣΗΕΑ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία, όμως, η αδελφή Ένωση της Μακεδονίας και Θράκης δεν θα ακολουθήσει και δε θα συμπαρασταθεί, αφού η στάση εργασίας -εάν κι εφόσον γίνει- αφορά ΜΟΝΟΝ τους δημοσιογράφους της ΔΕΠΘΕ.
Χωρίς να θέλω να ευλογήσω τα γένια μου, παραθέτω την επιστολή που έστειλα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009, στον πρόεδρο της ΕΣΗΕΜ-Θ, Μ. Βοϊτσίδη, με κοινοποίηση στα μέλη του δ.σ.:
ΑΠΟ Δ.Ι.ΑΣΠΡΟΠΟΥΛΗ
μέλος ΕΣΗΕΜ-Θ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΜ-Θ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΣΗΕΜ-Θ

Κύριε πρόεδρε,
κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
ελπίζω όταν λάβετε αυτήν την επιστολή να μη χρειάζεται να τη λάβετε υπόψη σας, επειδή θα έχετε φροντίσει να μαγειρέψετε, πριν πεινάσουμε, όπως πράττουν τα παιδιά των φρονίμων.
Αναφέρομαι στο θέμα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009 και στην οποία θα συζητηθεί το θέμα της ΔΕΠΘΕ (Δημοτική Τηλεόραση και Δημοτικό Ραδιόφωνο). Η πλειοψηφία των εργαζομένων έχει εκφράσει την επιθυμία της να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση και έχει προτείνει στις ενώσεις τους (Ένωση Προσωπικού και Ένωση Τεχνικών) να πραγματοποιήσει κινητοποίηση, για να τους διευκολύνει.
Με δεδομένο το ότι την προηγούμενη Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης των εργαζομένων στη ΔΕΠΘΕ, δεν είχε προκηρυχθεί κάποια κινητοποίηση, με αποτέλεσμα να διαδραματιστούν κωμικοτραγικές σκηνές, με δημοσιογράφους που αρνούνταν να μοντάρουν θέματα, οπερατέρ που δεν ήθελαν να αποχωρήσουν από τη συνέλευση και να ακολουθήσουν ρεπόρτερ σε ρεπορτάζ και διευθυντές σκηνής που δεν βρίσκονταν στη θέση τους για να ανάψουν το air condition του στούντιο, θα σας πρότεινα να εξετάσετε το ενδεχόμενο κάποιας μορφής κινητοποίησης για την Πέμπτη.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς και την ελπίδα ότι, ήδη, θα έχετε πάρει σχετική απόφαση -καθώς, όπως πληροφορηθήκαμε, χθες, από το ΑΠΕ-ΜΠΕ η ΕΣΗΕΑ κατεβαίνει σε απεργία (για άλλο θέμα) εκείνη τη μέρα.

Δ.Ι.Ασπροπούλης


Επιτρέψτε μου και μια προσωπική απορία: Τώρα που δε θα πραγματοποιήσουμε 24ωρη απεργία, μαζί με τους συναδέλφους της Αθήνας, οι συνάδελφοι των γραφείων των αθηναϊκών τηλεοπτικών σταθμών, που δε θα απεργούν, θα... καλύψουν ρεπορτάζ και οι συνάδελφοι του γραφείου ανταπόκρισης του Αγγελιοφόρου και της Μακεδονίας, που θα εκδοθούν κανονικά την επομένη της απεργίας, δε θα στείλουν θέματα; Κι άλλη μία (απορία): Δεν προωθείται, με αυτόν τον τρόπο, ο αθέμιτος ανταγωνισμός;
Την ίδια στιγμή, το πρόβλημα στη ΔΕΠΘΕ παραμένει. Το δημοτικό συμβούλιο θα συζητήσει, ούτως ή άλλως, το θέμα. Οι συνάδελφοι θα θέλουν να το παρακολουθήσουν, είτε έχουν πληρωθεί, είτε όχι -καθώς στη συνεδρίαση θα συζητηθεί το, ακόμη πιο, κρίσιμο θέμα της συνέχισης λειτουργίας της επιχείρησης.