Κινδύνους για σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία πολλών βορειοελλαδικών επιχειρήσεων εγκυμονούν οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά. Οι πρώτες ύλες τελειώνουν και ορισμένες βιομηχανίες της περιφέρειας χάνουν ήδη πωλήσεις, πελάτες και ολόκληρες αγορές. Αυτό υποστηρίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βόρειας Ελλάδας (ΣΒΒΕ), Νίκος Πέντζος, σε επιστολή του προς την αρμόδια υπουργό, Λούκα Κατσέλη. "Η κατάσταση αυτή, ιδίως εν μέσω της οικονομικής κρίσης, ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα "την περαιτέρω αύξηση της ανεργίας στην περιοχή", υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.
Ο κ. Πέντζος σημειώνει, πάντως, ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να διασφαλίσει την τήρηση της συμφωνίας με την Cosco για το λιμάνι του Πειραιά, ώστε να μη δημιουργηθούν αρνητικές επιπτώσεις στην εικόνα της Ελλάδας διεθνώς. Προτείνει, δε, να ληφθεί "κάθε μέτρο που θα αίρει τις κινητοποιήσεις στο λιμάνι, θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και θα αποζημιώνει όσες επιχειρήσεις έχουν υποστεί βλάβη από την απεργία".
Στην επιστολή του προς την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ο κ.Πέντζος επισημαίνει ακόμη ότι, πέραν των παραπάνω, υπάρχει σημαντική πιθανότητα να παρατηρηθούν ελλείψεις σε αγροτικά και καταναλωτικά προϊόντα, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών σε πολλά βασικά είδη.