«Δέσμευση της κυβέρνησης είναι η λύση των προβλημάτων που υπάρχουν». Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος πήρε μέρος σε σύσκεψη στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου Θέρμης, για το θέμα της εξωτερικής περιφερειακής οδού. Μάλιστα, αναφερόμενος στις αντιδράσεις από φορείς της περιοχής τόνισε: «πιστεύω, πως όλοι μαζί μπορούμε να βρούμε λύσεις που να σέβονται το περιβάλλον και τους σχεδιασμούς για την οικιστική ανάπτυξη της περιοχής». Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε, οι λύσεις θα πρέπει να δοθούν γρήγορα ώστε να διασφαλιστούν οι αναγκαίοι πόροι για τη δημοπράτηση του έργου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Διοίκηση της Εγνατίας Α.Ε., η Διοίκησης του Δήμου Θέρμης και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.
Σε δηλώσεις του ο κ. Μαγκριώτης επισήμανε ότι η εξωτερική περιφερειακή Θεσσαλονίκης μαζί με το Μετρό της πόλης είναι τα δύο μεγάλα συγκοινωνιακά έργα της Θεσσαλονίκης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, τα οποία, όπως τόνισε, θα συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στην επίλυση του μεγάλου κυκλοφοριακού προβλήματος.



Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι των περιοχών απ' όπου σχεδιάζεται να περάσει η εξωτερική περιφερειακή αντιτίθενται στην προωθούμενη χάραξη και υποστηρίζουν ότι οι περιοχές τους θα επιβαρυνθούν περιβαλλοντικά με συνέπεια να ανασταλεί η οικιστική τους ανάπτυξη