Η Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης - Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας, συμμετέχοντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου 2009), υπογραμμίζει το θέμα που προβάλλει φέτος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: «Ο ζωτικός ρόλος του θηλασμού σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης – πόσο έτοιμοι είμαστε»
Οι στόχοι της φετινής Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού για το 2009 είναι:
1. Η αναγνώριση των κινδύνων που εγκυμονεί, αλλά και των ευκαιριών που παρέχει η παγκοσμιοποίηση για τις πρακτικές του μητρικού θηλασμού.
2. Η εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που προσφέρει η παγκόσμια επικοινωνία για την εκπαίδευση των ατόμων όσον αφορά στα πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού και στα μειονεκτήματα της τεχνητής διατροφής.
3. Η προαγωγή και η λήψη δράσεων στα πλαίσια της Παγκόσμιας Στρατηγικής για τη διατροφή του νεογνού και του νηπίου.
4. Η αποτροπή της αποδυνάμωσης του Διεθνούς Κώδικα Εμπορίας Υποκατάστατων του Μητρικού Γάλακτος και υλοποίησης των σχετικών Αποφάσεων της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας.
5. Η δράση για τη δημιουργία συμμαχιών με άλλα πολιτικά και κοινωνικά κινήματα που αγωνίζονται για παγκόσμια δικαιοσύνη, ειρήνη και υγεία για όλους.
6. Η σφαιρική αντίληψη των πραγμάτων και η τοπική δράση όλων των παραγόντων της οργανωμένης κοινωνίας για την προστασία, προαγωγή και υποστήριξη του Μητρικού Θηλασμού.
Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου 2009), η Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης - Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας, διοργανώνει ενημερωτική ομιλία στις 11 Νοεμβρίου 2009 στις λεχωϊδες του Διαβαλκανικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.