Το ερώτημα έπεφτε συνεχώς, στην προεκλογική περίοδο, προς όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ -και προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό: Πού θα βρείτε τα λεφτά, για να τηρήσετε τις υποσχέσεις σας; Η απάντηση είναι "ξέρουμε πού θα τα βρούμε. Τα λεφτά, υπάρχουν"! Το πού θα βρεθούν τα χρήματα -όχι, βέβαια, για αυξήσεις, αυτές πρέπει να τις ξεχάσουμε, αλλά για να μειωθεί το έλλειμμα, το έδειξε ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ:
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, Στρ. Παραδιά, θα ξεπεράσει κατά πολύ το ένα εκατομμύριο ο αριθμός των υπόχρεων ιδιοκτητών με την αύξηση της έκτακτης εισφοράς από τις 400.000 ευρώ και με τελικό συντελεστή έως και 10‰. Ο κ. Παραδιάς, μάλιστα, έκανε λόγο για «φορολογική στοχοποίηση της μεσαίας ιδιοκτησίας».
Και μάλλον έχει δίκιο. Γιατί ποιοί είναι αυτοί οι οποίοι απέκτησαν σπίτι τα τελευταία πέντε με δέκα χρόνια; Όλοι όσοι, αρχικά, πίστεψαν τις διαφημίσεις των τραπεζών, ότι θα πάρουν δάνειο και θα πληρώνουν κάτι λίγα, που ήταν μικρομεσαίοι, αστοί, οικογενειάρχες, οι οποίοι ζούσαν και ζουν με το όνειρο να ΄χουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους. Πάνω από ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων θα είναι αυτοί που θα πληρώσουν. Και σίγουρα δεν είναι μεγαλοεπιχειρηματίες όλοι αυτοί, ούτε πολυιδιοκτήτες. Γιατί αν είχαμε ένα εκατομμύριο από δαύτους, δε θα χρειαζόταν, τώρα, έκτακτη εισφορά.