Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης για το 2010, ύψους 55,5 εκατομμυρίων ευρώ ενέκρινε απόψε Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009, το Δημοτικό Συμβούλιο. Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα προβλέπει τη συνέχιση της ανάπλασης της νέας παραλίας με τη δημιουργία οκτώ νέων πάρκων, την επέκταση του ποδηλατοδρόμου κατά πέντε χιλιόμετρα, ανακατασκευές δρόμων και πεζοδρομίων και δενδροφυτεύσεις. Συζητήθηκε, επίσης, το θέμα της συνέχισης λειτουργίας της TV 100.
Σύμφωνα με το δήμαρχο, Βασ. Παπαγεωργόπουλο, η διοίκηση αξιοποιεί χρήματα από κάθε κατεύθυνση και παράγει έργο. Για αποσπασματικές δράσεις χωρίς σχεδιασμό και χωρίς οραματικά έργα έκαναν λόγο εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης αναφέρθηκαν στο θέμα της λειτουργίας των δημοτικών μέσων ενημέρωσης, εκφράζοντας την αντίθεση τους για τον τρόπο λειτουργίας της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας. Ζήτησαν μάλιστα, ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ζήτημα αυτό.
Αναλυτικά, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια", βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρύσα Αράπογλου, δήλωσε ότι διαφωνεί "αισθητικά και πολιτικά" με τον τρόπο λειτουργίας της Δημοτικής Τηλεόρασης και Δημοτικού Ραδιοφώνου αλλά υπερασπίζεται το δικαίωμα της περιφέρειας να ΄χει τους δικούς της τρόπους έκφρασης. "Τα δημοτικά μέσα αυτού του δήμου δυσφημίζουν την έννοια των δημοτικών μέσων γενικότερα με τον τρόπο που λειτουργούν", ισχυρίστηκε. Δήλωσε "ξένη" επειδή δεν κλήθηκε ποτέ να εκφράσει τις απόψεις της στα δημοτικά ΜΜΕ. Τέλος, ζήτησε πολυμετοχικότητα στη λειτουργία τους.
Καταψήφισε τη χρηματοδότηση των δημοτικών ΜΜΕ ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Θεσσαλονίκη Τώρα", Αγ. Σαχίνης. "Δεν παίζουν το ρόλο που θα έπρεπε να παιζουν. Ωστόσο η απόφαση για κλείσιμο δε μας βρίσκει σύμφωνους", είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι στην παράταξή του "υπερασπιζόμαστε την ύπαρξη τους". Υπογράμμισε πως είναι ανάγκη για μια εις βάθος κουβέντα σε δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα τη λειτουργία των δημοτικών ΜΜΕ.
Ο εκλεγμένος μετην παράταξη Δημοτικός Ορθόδοξος Συναγερμός, Θωμάς Ακριβόπουλος, ζήτησε κι αυτός ειδική συνεδρίαση για το θέμα. "Δεν είναι δημοτική, αλλά δημαρχιακή τηλεόραση", είπε χαρακτηριστικά για την TV 100. Πρότεινε να δοθεί κάθε Παρασκευή ένα δίωρο εκπομπής στην αντιπολίτευση.
Ο Παν. Αβραμόπουλος, εκλεγμένος με την παράταξη "Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη" διαφώνησε με τον τρόπο λειτουργίας των δημοτικών ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης. "Αν δεν υπήρχαν πολλοί εργαζόμενοι θα έθετα θέμα λειτουργίας γιατί λειτουργούν προπαγανδιστικά υπέρ της διοίκησης του δήμου", είπε χαρακτηριστικά.
Στην σχετική παρέμβασή του προς την ΚΕΔΚΕ αναφέρθηκε από την πλευρά του ο δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος υπεραμύνθηκε του τρόπου λειτουργίας των δημοτικών μέσων ενημέρωσης.