Στο εκλογικό κέντρο της ΝΔ που λειτουργεί στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ προσήλθε για να ψηφίσει στις 11:05’ ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Ψωμιάδης, αλλά δεν κατέστη δυνατό διότι είχε «πέσει» το on line σύστημα. Ο κ. Ψωμιάδης συνομίλησε με ψηφοφόρους, που διαμαρτύρονταν για την ταλαιπωρία, καθώς είχαν σχηματιστεί μεγάλες ουρές, ενώ με δηλώσεις του κατήγγειλε «τραμπουκισμούς» σε βάρος της υποψηφιότητας του και προειδοποίησε ότι αύριο θα μιλήσει.
«Προσπάθησα ενάμιση μήνα να μείνω μακριά από οξύτητες, από αιχμές και την εμπόλεμη ζώνη. Μίλησα για ενότητα. Επισήμανα την προηγούμενη Τρίτη για πιθανά προβλήματα γιατί εγώ αυτά εισέπραττα από την περιοδεία μου που έκανα σε όλη την επικράτεια. Σήμερα δικαιώνομαι. Εύχομαι η οργανωτική επιτροπή να βρει τη λύση» δήλωσε ο κ. Ψωμιάδης και πρόσθεσε:
«Τριάντα χρόνια έχω δώσει ένα κομμάτι της ψυχής μου. Πιστεύω ότι ήμουν ο μοναδικός που μίλησε στην ψυχή του ξεχασμένου, προδομένου Νεοδημοκράτη. Καταγγέλλω σήμερα τραμπουκισμούς, ακόμα και εδώ στο Βελλίδειο. Υπάρχουν εγκάθετοι εδώ και δύο μέρες, και σήμερα, που λένε μην ψηφίζετε Ψωμιάδη. Υπάρχουν εγκάθετοι που δεν δίνουν ψηφοδέλτια Ψωμιάδη, σε όλη την ελληνική επικράτεια. Υπάρχουν εγκάθετοι, μπράβοι, που εκφοβίζουν. Υπάρχουν εγκάθετοι που δεν επιτρέπουν σε δικούς μου ανθρώπους να πλησιάσουν τα εκλογικά κέντρα. Αύριο θα πάρω τις αποφάσεις μου. Κάποιοι ενοχλήθηκαν. Θα μιλήσω και αλίμονο τους».
Σε ερώτηση για τη συνέχιση της ψηφοφορίας με καταστάσεις, απάντησε ότι θεωρεί πως πρέπει να συνεχιστεί όπως ξεκίνησε, on line, αλλιώς από όλες τις πλευρές θα υπάρχουν υπόνοιες, και ο ίδιος δεν αποδέχθηκε τη σχετική πρόταση της εφορευτικής επιτροπής. Υπενθύμισε ότι χθες είχε εκφράσει την ευχή να υπάρξει διαφάνεια στη διαδικασία εκλογής και σήμερα ελπίζει να μην διαψευστεί.
Λόγω του τεχνικού προβλήματος δεν μπόρεσε να ψηφίσει και η βουλευτής Έλενα Ράπτη, που προσήλθε στο ίδιο εκλογικό κέντρο, λίγο πριν τον Π. Ψωμιάδη.-

από το ΑΠΕ-ΜΠΕ