Χειρουργός στο ΑΧΕΠΑ καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών, με 3ετή αναστολή, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Κρίθηκε ένοχος για το θάνατο 32χρονης, αλλά και για «φακελάκι» που είχε πάρει, νωρίτερα, από τους συγγενείς της άτυχης γυναίκας.
Ο καταδικασθείς είναι αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για δωροληψία. Εναντίον του κατέθεσε ήνυση ο σύζυγος της 32χρονης, μητέρας τριών παιδιών, σύμφωνα με την οποία ο χειρουργός ζήτησε 5.000 ευρώ προκειμένου να πραγματοποιήσει γαστροπλαστική εγχείρηση για την καταπολέμηση παχυσαρκίας, τον Ιανουάριο του 2005.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μετά το χειρουργείο, η κατάσταση της υγείας της γυναίκας επιδεινώθηκε. Υποβλήθηκε σε άλλες δύο επεμβάσεις και, τελικά, λίγες ημέρες αργότερα κατέληξε από πολυοργανική λειτουργική ανεπάρκεια.
Στην απολογία του, ο καθηγητής απέδωσε το θάνατο της 32χρονης σε ενδονοσοκομειακή λοίμωξη. Επίσης, αρνήθηκε ότι πήρε φακελάκι.
Στο θέμα έχει παρέμβει, παλιότερα και ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Το Πρωτοβάθμια Πειθαρχικό Συμβούλιο του Συλλόγου επέβαλε στο γιατρό στέρηση αδείας ασκήσεως επαγγέλματος για ένα χρόνο και χρηματικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.