Για σήμερα Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009, είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:
* Για πέμπτη ημέρα διεξάγεται σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα ο ετήσιος έρανος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Διάρκεια έως τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009.

* Σήμερα η εκλογή του νέου πρόεδρου και του υπουργου Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

* Αναχωρεί για τις Βρυξέλλες σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να συμμετάσχει στην Εκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

* Στο Βελιγράδι βρίσκεται σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, για να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση την εξόδιο ακολουθία του Πατριάρχη Σερβίας.

* Σήμερα θα διεξαχθεί η διακλαδική άσκηση μεσαίας κλίμακας «ΙΩΝΑΣ-09», η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ με τη συνδρομή του ΓΕΝ και του ΓΕΑ στη θαλάσσια περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου, μεταξύ Χίου και Σάμου, καθώς και του υπερκείμενου εναέριου χώρου. Την άσκηση θα παρακολουθήσει από φρεγάτα η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

* Από σήμερα η υποβολή αιτήσεων για τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ ΑΕ μέσω της ιστοσελίδας της ανοιχτής διακυβέρνησης του γραφείου του πρωθυπουργού: http://www.opengov.gr/yppot Υποβολή αιτήσεων έως τις 4 Δεκεμβρίου 2009.

* Στις 10 π.μ. στη νομαρχία Θεσσαλονίκης, κινητοποίηση συμβασιούχων. Την ίδια ώρα, στην Αθήνα, στα Προπύλαια, πανελλήνια κινητοποίηση συνταξιούχων. Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.

* Στις 10 π.μ. κοινή συνέντευξη Τύπου της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέα Λοβέρδου και της υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου για την πολιτική του φαρμάκου.

* Στις 10 π.μ. ξενάγηση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στο Δέλτα Αξιού.

* Στις 10:30 το πρωΐ στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας, Λιουμπλιάνα, συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, με τον δήμαρχο της πόλης, Zoran Janković, στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψής του στη χώρα.

* Στις 11:30, στα γραφεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 27, στον τέταρτο όροφο, σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση έρευνας με θέμα «Ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης – Οι προοπτικές για τις ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης».

* Στις 12 το μεσημέρι συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, στη Θεσσαλονίκη.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ΤΕΕ συνέντευξη Τύπου του προέδρου, Γιάννη Αλαβάνου και του Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας, με τις προτάσεις τους για το Εθνικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας για την περίοδο 2010-2020.

* Στη 1 μ.μ. στο Βελιγράδι θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Πατριάρχου Σερβίας Παύλου. Την Εκκλησία της Ελλάδος θα εκπροσωπήσουν οι Συνοδικοί Μητροπολίτες Ελασσόνας Βασίλειος και Δημητριάδος-Αλμυρού Ιγνάτιος, συνοδευόμενοι από τον Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Κάρμα.

* Στη 1 μ.μ. επίσκεψη της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

* Στη 1 μ.μ. και κάθε ημέρα από σήμερα, ενημέρωση των δημοσιογράφων για τις πολιτικές πρωτοβουλίες και τη δραστηριότητα της υποψήφιας προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Ντόρας Μπακογιάννη από το μέλος της Κ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Γιάννη Οικονόμου. Η ενημέρωση θα γίνεται σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Royal Olympic».

* Στη 1 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη η 18η Τακτική Συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

* Στη 1:30 μ.μ. ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στον Μαχαλά ΡΟΜ Χαλάστρας.

* Στις 4 μ.μ. στις Βρυξέλλες η έναρξη των εργασιών της Εκτάκτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

* Στις 6 μ.μ. άφιξη του αεροσκάφους με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας , Κάρολο Παπούλια, στο Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος».

* Στις 8 μ.μ. στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη η κεντρική πολιτική ομιλία του υποψηφίου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη.

* Στις 8 μ.μ., παρουσίαση του βιβλίου του Όμηρου Μαυρίδη με τίτλο: «Ασνήφ – Ξεριζωμένη από την Αρμενία στην Ελλάδα» (εκδόσεις ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ), στο βιβλιοπωλείο–πολυχώρο Μαλλιάρης- Παιδεία «Ανατόλια» (στη Δημητρίου Γούναρη 39, στην Καμάρα)