Συνάντηση με τους υπευθύνους του ΟΑΣΘ και του ΣΑΣΘ, ώστε να εξεταστεί το θέμα μεταφοράς και εισόδου ποδηλάτων με τα λεωφορεία του οργανισμού ζητούν με επιστολή τους οι Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης. Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής: «Αξιότιμοι/ες κύριοι/ες,
Μετά από τις προηγούμενες επιστολές μας προς τον ΟΑΣΘ και κάποιες σχετικές δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο επανερχόμαστε, ώστε να ζητήσουμε την επί της ουσίας εξέταση του αιτήματός μας για είσοδο και μεταφορά των ποδηλάτων στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Όπως είχαμε πληροφορηθεί από τον τύπο (εφημερίδα Μακεδονία, 18.6.2009), ο ΟΑΣΘ έβλεπε θετικά το ζήτημα διαμόρφωσης συντονισμένης και συνδυασμένης μεταφοράς για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, έκτοτε δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη.
Μετά και από την έρευνα που διεξήγαγε το ΣΑΣΘ, σχετικά με τη χρήση του ποδηλάτου στην πόλη μας, αλλά και τα έργα των ποδηλατοδρόμων, θεωρούμε πως είναι η πιο ώριμη στιγμή, ώστε όλοι μαζί να εξετάσουμε σοβαρά τις δυνατότητες των συνδυασμένων μεταφορών για τους ποδηλάτες της Θεσσαλονίκης.
Ζητούμε, λοιπόν, όπως μας δώσετε τη δυνατότητα να συναντηθούμε -επιτροπή των ποδηλατών, υπεύθυνοι του ΣΑΣΘ και του ΟΑΣΘ- προκειμένου να εκθέσουμε από κοντά τις απόψεις μας και τις προτάσεις μας. Κρίνουμε ότι αυτός είναι ο καταλληλότερος τρόπος για να διαμορφώσουμε ένα κοινό πλαίσιο, όσον αφορά τις μεταφορές με ποδήλατο και ΜΜΜ στην πόλη μας.
Οι Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι για ταυτόχρονη συνάντηση με τον ΟΑΣΘ και το ΣΑΣΘ, ώστε να συζητήσουμε από κοντά λύσεις και στρατηγικές.
Εν αναμονή της απάντησής σας για ορισμό τόπου, ημέρας και ώρας συνάντησης.
Με εκτίμηση,
Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης».