Εισαγγελική παρέμβαση για την ποιότητα του πόσιμου νερού που παρέχεται από ιδιώτη στους κατοίκους της Νικόπολης, των Ανθοκήπων και ενός τμήματος της Ευκαρπίας πρόκειται να ζητήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα η ΕΥΑΘ και ο Δήμος Σταυρούπολης. Σύμφωνα με ελέγχους που πραγματοποιούνται κατά τακτά χρονικά διαστήματα, το νερό που παρέχεται από ιδιωτικές γεωτρήσεις έχει κριθεί επανειλημμένα ακατάλληλο, ωστόσο παρά την ολοκλήρωση κατασκευής του δικτύου της ΕΥΑΘ στην περιοχή, οι κάτοικοι δεν κάνουν αιτήσεις για να ενταχθούν σε αυτό. Ο λόγος είναι μια ανακοίνωση του ιδιώτη που προειδοποιεί για την επιβολή τέλους 300 ευρώ σε όσους εγκαταλείψουν το δίκτυό του, αλλά και τα τέλη σύνδεσης στην ΕΥΑΘ.
«Κανείς κάτοικος δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώσει τα 300 ευρώ στον ιδιώτη, ωστόσο τα τέλη σύνδεσης στην ΕΥΑΘ πρέπει να καταβάλλονται», είπε ο δήμαρχος Σταυρούπολης Σάββας Σερασίδης και επισήμανε ότι είναι μακροχρόνιοι οι αγώνες του Δήμου για τη σύνδεσή του στο δίκτυο της ΕΥΑΘ λόγω της ακαταλληλότητας του νερού που προέρχεται από τις γεωτρήσεις της περιοχής.
Την ίδια ώρα, η διοίκηση του Δήμου Αγίου Παύλου, καταγγέλλει την ΕΥΑΘ, γιατί προχώρησε σε εργασίες για την αποκατάσταση βλαβών του δικτύου της χώρας χωρίς όμως να αποκαταστήσει το οδόστρωμα. Όπως καταγγέλλουν, δε φρόντισε για την απομάκρυνση των χωμάτινων μπάζων, ενώ δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα για έλεγχο φρεατίου της με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν κατοικίες και καταστήματα.
Πρόβλημα ωστόσο, υπάρχει και στην περιοχή της Ευαγγελίστριας. Το φρεάτιο όμβριων δεν έχει τη δυνατότητα να παραλάβει τα νερά σε περίπτωση βροχόπτωσης και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν κατοικίες και καταστήματα. Να σημειώσουμε πως ήδη έχει κατατεθεί σχετική αίτηση αποζημίωσης από ιδιοκτήτρια παρακείμενου καταστήματος, ενώ οι κάτοικοι του Δήμου διαμαρτύρονται έντονα για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
Η Δημοτική αρχή του Δήμου Αγίου Παύλου έδειξε κατανόηση, ωστόσο, «παρά τις αλλεπάλληλες αλληλογραφίες δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση από την πλευρά της ΕΥΑΘ», υπογραμμίζουν.
Σήμερα στις 12, ο δήμαρχος του Αγίου Παύλου, Νικόλαος Βαρσάμης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στην οδό Αθανασίου Διάκου 42, προκειμένου να ενημερώσει αναλυτικά για τα προβλήματα, όπως επίσης και για τις επόμενες ενέργειες της δημοτικής αρχής σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της ΕΥΑΘ.