Χειρουργός στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» καταδικάστηκε, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών, με τριετή αναστολή. Κατηγορούνταν ότι, εξαιτίας λανθασμένης διάγνωσής του, πέθανε 65χρονος ασθενής, ο οποίος είχε υποβληθεί σε επέμβαση χολής, με τη μέθοδο της λαπαροσκόπησης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γιατρός, το Νοέμβριο του 2003, είχε χορηγήσει -δυο φορές- εξιτήριο στον άτυχο άνδρα, καθώς εκτιμούσε ότι η κατάσταση της υγείας του ήταν καλή. Τρεις μέρες μετά, ο 65χρονος εμφάνισε διάφορα συμπτώματα και η σύζυγός του ενημέρωσε τον γιατρό. Ο χειρουργός, όμως, πάντα σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δε ζήτησε την άμεση διακομιδή του ασθενούς σε νοσοκομείο, ώστε να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις, αλλά εκτίμησε - εσφαλμένα όπως αποδείχθηκε - ότι επρόκειτο για συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.
Τέσσερις μέρες αργότερα, ο 65χρονος εισήχθη στο εφημερεύον «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε αναλυτικές εργαστηριακές εξετάσεις, από τις οποίες -διαπιστώθηκε- ότι έπασχε από οξεία χειρουργική κοιλία, συνέπεια διαπύησης του εγχειρητικού τραύματος από κοινά βακτηρίδια. Μάλιστα, αποφασίστηκε να μεταφερθεί εκ νέου στο «Παπανικολάου», ώστε να τον παρακολουθήσει ο κατηγορούμενος - γιατρός, που ήταν ενήμερος του ιστορικού του ασθενούς.
Ωστόσο, ο κατηγορούμενος επέμεινε στην αρχική του διάγνωση, του χορήγησε την ίδια ιατροφαρμακευτική αγωγή και του έδωσε εξιτήριο, την 1η Δεκεμβρίου. Η κατάσταση της υγείας του 65χρονου, ωστόσο, επιδεινώθηκε ραγδαία και μία μέρα αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, όπου μεταφέρθηκε.
Οι συγγενείς του κατέθεσαν μήνυση κατά του γιατρού, η υπόθεση παραπέμφθηκε στο ακροατήριο και, σήμερα, ο γιατρός καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό.