Η πρεμιέρα για τις φετινές κινητοποιήσεις στην εκπαίδευση δόθηκε ουσιαστικά χθες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Φοιτητές και μαθητές βγήκαν στους δρόμους και έδειξαν την αντίθεση τους για την αδειοδότηση των κολλεγίων.
«Κανένας νόμος πλαίσιο, κανένα δια βίου, κάτω οι νόμοι του Υπουργείου», ήταν το κεντρικό σύνθημα των περίπου τριακοσίων φοιτητών που συμμετείχαν χθες , στην πορεία κατά της αναγνώρισης των κολλεγίων, στη Θεσσαλονίκη.
Η κινητοποίηση, που ήταν απόφαση οκτώ φοιτητικών συλλόγων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ξεκίνησε με συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 2.30 μετά το μεσημέρι, μπροστά στην Πολυτεχνική. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ομάδα φοιτητών από την «επιτροπή αγώνα», προχώρησε σε συμβολική κατάληψη, στην κοσμητεία της σχολής για περίπου τρεις ώρες. Η πορεία, που ήταν απολύτως ειρηνική, κατέληξε μπροστά στο κτίριο του πρώην Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης όπου εδρεύουν, πλέον, οι δύο νέοι υφυπουργοί, ενώ προηγουμένως πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από αδειοδοτημένο κολέγιο της Θεσσαλονίκης.