Τον νομάρχη Θεσσαλονίκης και υποψήφιο πρόεδρο της Ν.Δ. Παναγιώτη Ψωμιάδη επισκέφθηκε η βουλευτής, πρώην υπουργός Εξωτερικών και υποψήφια για την προεδρία του κόμματος, Ντόρα Μπακογιάννη. Όπως δήλωσαν αμέσως μετά τη συνάντηση, συζήτησαν για τα προβλήματα της Νομαρχίας, γενικότερα της Αυτοδιοίκησης και τα ζητήματα που θα προκύψουν με την κατάργηση των προγραμμάτων stage.
Όταν ρωτήθηκαν για την πρόταση του, επίσης, υποψήφιου για την προεδρία, Δημήτρη Αβραμόπουλου, να ψηφίσουν και οι φίλοι της Ν.Δ. για την ανάδειξη νέου προέδρου και την αντίδραση του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου Δημήτρη Σιούφα, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε:
«Εχουμε υπογράψει όλοι μια συμφωνία. Η συμφωνία αυτή λέει για μέλη τα οποία μπορούν να εγγραφούν μέχρι και την τελευταία στιγμή, την ώρα δηλαδή της εκλογής, την ώρα της κάλπης. Από κει και πέρα εγώ δεν θέλω να ξαναμπώ στη συζήτηση της διαδικασίας. Υπάρχει μια Κεντρική Επιτροπή, είναι κυρίαρχο όργανο, οι προτάσεις θα κατατεθούν εκεί και η Κ.Ε. θα αποφασίσει».
Σε ερώτηση για τη στάση του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, απάντησε πως «ο κ. Σιούφας στάθηκε στα συμφωνηθέντα και στην υπογραφή την οποία και οι τέσσερις βάλαμε».
Από την πλευρά του, ο κ. Ψωμιάδης, δήλωσε: «Εγώ έμαθα να σέβομαι την υπογραφή μου. Σίγουρα εμμένω στις θέσεις τις νέες που εξέθεσα. Από κει και πέρα στην Κ.Ε. θα καταθέσουμε τις απόψεις και η Κ.Ε. θα αποφασίσει».
Διευκρίνισε ότι η απόφαση των τεσσάρων υποψηφίων ήταν αυτή που είπε η κ. Μπακογιάννη και στην ερώτηση αν έχει δίκιο ή όχι που διαμαρτύρεται ο κ. Αβραμόπουλος, απάντησε: «Ολοι έχουνε δίκιο σε αυτή την παράταξη, αλλά πού θα το βρούμε».
Όσον αφορά το θέμα των stage, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι θα είναι μεγάλο το πρόβλημα που θα προκύψει στη λειτουργία των νομαρχιών και των δήμων από την κατάργηση των προγραμμάτων: «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πολιτικές οι οποίες δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις πραγματικές ανάγκες, αλλά δείχνουν τάσεις απλού ρεβανσισμού, είναι πολιτικές οι οποίες έχουν μόνο κόστος χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Το να βγαίνει κανείς και να κάνει μια δήλωση ότι είναι υπέρ του ΑΣΕΠ δεν μπορεί να βρει κανέναν ο οποίος θα διαφωνήσει. Υπάρχουν όμως, πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα. Αν αυτή η δήλωση είναι απλώς ένα άλλοθι για την πολιτική η οποία πρόκειται να ακολουθηθεί, των απολύσεων, και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ποιοι είναι οι ρυθμοί με τους οποίους γίνονται οι προσλήψεις μέσω του ΑΣΕΠ». Στο σημείο αυτό παρατήρησε ότι η Νομαρχία Θεσσαλονίκης έχει ζητήσει προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ εδώ και 4 χρόνια και δεν μπορεί να τις κάνει. Αυτό σημαίνει ότι θα κλείσει η Νομαρχία χωρίς εργαζόμενους»;
Επισήμανε ότι «αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο κάποτε το ΠΑΣΟΚ είχε εφεύρει τις προσλήψεις με συμβάσεις, τις οποίες εμείς όταν γίναμε κυβέρνηση κληρονομήσαμε και προσπαθήσαμε ακριβώς να εξισορροπήσουμε με τις αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν. Λυπούμαι για τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις σήμερα. Δεν παίρνουν υπόψη τους χιλιάδες παιδιά τα οποία σε τελική ανάλυση δεν φταίνε σε τίποτα και δεν παίρνουν υπόψη τις πραγματικές, όχι τις πολιτικές, ανάγκες που υπάρχουν στις αυτοδιοικήσεις και το δημόσιο τομέα».
Για το ίδιο θέμα, ο κ. Ψωμιάδης υπογράμμισε πως «αν η Ν.Δ. καθυστέρησε αποφάσεις, σήμερα η κυβέρνηση ασελγεί πάνω στα νιάτα αλλά και είναι και ομιχλώδεις οι προτάσεις της στο θέμα των προσλήψεων».
Η κ. Μπακογιάννη επισκέφθηκε, επίσης, τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο. Το απόγευμα θα περιοδεύσει στο νομό Πέλλας και στις 7.30 μ.μ. θα έχει ανοιχτό διάλογο με στελέχη της Ν.Δ. στα Γιαννιτσά, στο ξενοδοχείο «Πέλλα».

με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ