Στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου τοποθετεί χρονικά η διοίκηση της Olympic Air, την έναρξη πτήσεων από τις Μακεδονικές Αερογραμμές. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το οποίο δημοσιεύει δηλώσεις του γενικού εμπορικού διευθυντή της εταιρίας Σταύρου Δαλιάκα, οι αρχικές σκέψεις στο πλαίσιο του σχεδιασμού του πτητικού προγράμματος των Μακεδονικών Αερογραμμών περιλαμβάνουν τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με Μόσχα, Λονδίνο, Παρίσι, Άμστερνταμ αλλά και πόλη της Γερμανίας. Μάλιστα στη περίπτωση του Άμστερνταμ διερευνάται η περίπτωση συνεργασίας με την KLM, ώστε να δοθεί διέξοδος και για συνδέσεις με υπερατλαντικούς προορισμούς.
Προκειμένου το πρόγραμμα που θα διαμορφωθεί να εξυπηρετεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις ανάγκες του επιβατικού κοινού, η διοίκηση της Olympic Air συναντάται από το πρωί της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου 2009, με εκπροσώπους του επιχειρηματικού και τουριστικού κόσμου της Β. Ελλάδας (επιμελητήρια, τουριστικούς πράκτορες, ενώσεις ξενοδόχων κ.λπ.)
Σύμφωνα με τον κ. Δαλιάκα, σε πρώτη φάση θα χρειαστούν τουλάχιστον τρία αεροπλάνα και η συχνότητα των δρομολογίων θα εξαρτηθεί από την κίνηση. Ανακοίνωσε ακόμη, ότι στις 25 Οκτωβρίου θα οριστικοποιηθεί το χειμερινό πρόγραμμα της Olympic Air, με περισσότερα δρομολόγια ανά προορισμό (οκτώ στη Θεσσαλονίκη).
Οι πληρότητες των πτήσεων της εταιρίας υπολογίζονται αυτό το διάστημα στο 60%. Στόχος είναι η αύξηση τους. Στην παρούσα φάση δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο ένταξης νέων προορισμών στο πρόγραμμα πτήσεων της Olympic Air.