Για σήμερα Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009, έχουν προγραμματισθεί οι εξής εκδηλώσεις:
* Αρχίζει σήμερα στο Στρασβούργο η Σύνοδος της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα διαρκέσει έως τις 22 Οκτωβρίου 2009.

* Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί από σήμερα ο πωθυπουργός. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα φθάσει στις 10 το πρωΐ στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

* Στις 11:30 π.μ. στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, η πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας μετά τις εκλογές, στην οποία θα μιλήσει ο πρόεδρος του κόμματος, Κώστας Καραμανλής. Στη συνεδρίαση θα γίνει εκλογή του νέου γενικού γραμματέα της Κ.Ο. και των πέντε αναπληρωτών.

* Στις 12 το μεσημέρι θα αναρτηθεί στη ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης www.ypes.gr το σχέδιο υπουργικής απόφασης για τα κρατικά αυτοκίνητα. Θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση διάρκειας μιας εβδομάδας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις προτάσεις και τις επισημάνσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση diavoulefsi1@ypes.gov.gr μέχρι και τις 12 το μεσημέρι, της Δευτέρας 26 Οκτωβρίου.

* Στις 12:30 μ.μ. συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέα Λοβέρδου.

* Στις 6 μ.μ. εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ερευνητικού έργου με θέμα: «Το Μέλλον της Βιομηχανίας στη Θεσσαλονίκη», που οργανώνει ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και την Ερευνητική Μονάδα URENIO του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

*Στις 7 μ.μ., η κόρη του ποιητή Γιάννη Ρίτσου, Ελευθερία, απαγγέλλει ποιήματα του πατέρα της, σε εκδήλωση στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των 44ων Δημητρίων, για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου.

* Στις 7:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα η έναρξη των εργασιών του 8ου διήμερου Συνεδρίου «Τουρισμός & Ανάπτυξη» με θέμα «Ο ρόλος του τουρισμού στην εναλλαγή των φάσεων της οικονομίας: Μακροχρόνιος προγραμματισμός και επιχειρησιακή ετοιμότητα», που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

* Στις 8 μ.μ, η ανδρική βυζαντινή χορωδία από το Βουκουρέστι Μπραντσοβεάνου, στη Ροτόντα, στο πλαίσιο των 44ων Δημητρίων, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

* Στις 8:20 μ.μ., εγκαίνια έκθεσης χαρακτικής του δήμου Νεάπολης στο Κέντρο Χαρακτικής "Ο Ήλιος", από το δήμαρχο Ναθ.Ναδόπουλο

* Στις 9 μ.μ., συναυλία μουσικής δωματίου, στο πλαίσιο των 44ων Δημητρίων, από το Σαΐτης-Σουσάμογλου Bent Frequency, σε συνεργασία με το ΚΩΘ, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.