Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΝΔ ανακοίνωσε και επίσημα ο Αντώνης Σαμαράς, έχοντας αποστείλει ήδη τη σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής. «Η ΝΔ χρειάζεται σήμερα προοπτική» τόνισε ο κ. Σαμαράς. Πρέπει να «αναδείξουμε τα ιδανικά μας, για να ξαναφέρουμε κοντά μας αυτούς που πικράναμε, να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας, για να κάνουμε τις ιδέες μας μαγνήτη της κοινωνίας και να τολμήσουμε φυγή προς τα εμπρός, για να γίνουμε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Κεντροδεξιό κόμμα», επεσήμανε.
Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία της «ενότητας στην κορυφή του κόμματος χωρίς υπονομεύσεις» και στην «ενότητα στη βάση χωρίς φατριασμούς».
«Δεν ζητώ απλώς το αξίωμα του Προέδρου του κόμματος» τόνισε, προσθέτοντας: «Ένωσα τις δυνάμεις μου με όσους ζήτησαν να εκλεγεί ο Πρόεδρος του Κόμματος από τη βάση. Και το πετύχαμε. Πετύχαμε μιαν ανοικτή δημοκρατική εκλογή που θα δώσει ρόλο στα μέλη και δύναμη στα όργανα του Κόμματος».
«Καταθέτω την υποψηφιότητά μου για να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κόμμα με λόγο στα οργανωμένα μέλη και αλληλεγγύη ανάμεσά τους», σημείωσε.
«Όπου οι υποψηφιότητες όλων θα αξιολογούνται εκ των προτέρων και οι θητείες τους θα αξιολογούνται εκ των υστέρων. Όπου η κριτική δεν θα εκλαμβάνεται ως ''υπονόμευση''. Όπου δεν θα υπάρχουν προσωπικά ''φέουδα'', ούτε προσωπικοί ''μηχανισμοί''. Ένα κόμμα, όπου δεν θα συγχωρούνται πρακτικές που πληγώνουν τα μέλη μας. Όπου το δημόσιο ήθος θα είναι το στοίχημα που πρέπει καθημερινά να κερδίζουμε», συμπλήρωσε.
Κοινωνική μας αναφορά, επεσήμανε, είναι η μεσαία τάξη, την οποία, όπως παραδέχθηκε, πίκρανε τον τελευταίο καιρό η ΝΔ.
«Όλους αυτούς πρέπει να υπερασπιστούμε. Αυτούς πρέπει να βάλουμε μπροστά, για να ανασάνει η κοινωνία, για να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη, για να απελευθερωθεί η δημιουργικότητα όλων των Ελλήνων», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Μαζί θα ανασυγκροτήσουμε τη Νέα Δημοκρατία Μαζί θα την ξαναφέρουμε στην κορυφή, κάνοντας σκληρή αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ που ήδη δείχνει τον παλιό του εαυτό», υπογράμμισε αναφερόμενος στα μέλη του κόμματος.
«Θα ξαναβρούμε την ελπίδα. Θα ξαναγίνουμε η ελπίδα της Ελλάδας», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.