Τις πύλες του για το κοινό ανοίγει κι επισήμως το νέο κτίριο διοίκησης «Ιωάννης Καποδίστριας» του Δήμου Ωραιοκάστρου, το οποίο κατασκευάστηκε στην «καρδιά» της πόλης, για να στεγάσει νευραλγικές δημοτικές υπηρεσίες που συναλλάσσονται ευρέως με τους πολίτες, όπως είναι το ΚΑΠΗ και η Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας, η δημοτική βιβλιοθήκη, αλλά και η τεχνική υπηρεσία.
Τα εγκαίνια του νέου κτιρίου διοίκησης, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βασιλέως Γεωργίου και Τραπεζούντος, θα τελεστούν αύριο στις 11.00 το πρωί, από την υφυπουργό Εσωτερικών με έδρα τη Θεσσαλονίκη Θεοδώρα Τζάκρη και τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου Νικόλαο Μπάτο.
«Στους άνετους, σύγχρονους και απολύτως λειτουργικούς χώρους του νέου κτιρίου διοίκησης οι χιλιάδες των πολιτών που κάνουν χρήση των δημοτικών υπηρεσιών που στεγάζονται σε αυτό μπορούν πλέον να εξυπηρετούνται καλύτερα και αποτελεσματικότερα μέσα σε ένα περιβάλλον φιλικό και φιλόξενο», ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, υπογραμμίζοντας ότι για την υλοποίηση του έργου αυτού η Δημοτική Αρχή εργάστηκε επί σειρά ετών μεθοδικά, κατ’ αρχήν για να επιτευχθεί η εντελώς δωρεάν παραχώρηση του οικοπέδου και στη συνέχεια για να εξασφαλιστούν τα αναγκαία κονδύλια για τις κατασκευαστικές εργασίες.
Το νέο κτίριο διοίκησης «Ιωάννης Καποδίστριας» κατασκευάστηκε σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 1.504 τ.μ., στη συμβολή των οδών Βασιλέως Γεωργίου και Τραπεζούντος, το οποίο μετά από συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής παραχωρήθηκε από το ελληνικό δημόσιο στον Δήμο Ωραιοκάστρου. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτήθηκε μέσω του αναπτυξιακού προγράμματος «Θησέας».
Στο νέο κτίριο έχουν διαμορφωθεί μεταξύ των άλλων άνετοι χώροι ιατρείων και εργοθεραπείας, γραφεία κοινωνικής πρόνοιας, αλλά και μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ενώ ο περιβάλλον χώρος του είναι καταπράσινος.