Το 21ο ΕΘΝΟ-ΤΖΑΖ ΦΕΣΤΙΒΑΛ παρουσιάζει την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009, στο ΑΠΘ, με ώρα έναρξης 20.30 και γενική είσοδο 15 ευρώ, τους CHICO FREEMAN and THE RETO WEBER SQUEEZEBAND. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Οι μουσικοί του κόσμου…". Και στις 21.30 τους SQUEEZEBAND.
Μια μουσική συνάντηση με ελίτ μουσικούς . Ιδέα του ντράμερ και περκασιονίστα από την Ελβετία Reto Weber, που συγκέντρωσε μουσικούς απ όλο τον κόσμο και παρουσιάζει τους “Squeezeband“ .
Με δυο επιτυχημένα CD και αρκετές συναυλίες στην Ευρώπη την Αφρική και την Νότιο Αμερική η Squeezeband“ παρουσιάζουν φέτος ένα μοναδικό πρόγραμμα .
Μαζί τους ο σαξοφωνίστας CHICO FREEMAN ο φανταστικός Beatboxer NINO G από την Ιταλία , ο τρομπονίστας GIANLUCA PETRELLA επίσης από την Ιταλία ο κιθαρίστας DANY MARTINEZ από την Κούβα και ο ταλαντούχος μπασίστας MICHEL ALBO από την Μαρτινίκα
Μια μοναδική SUPER HOT BAND, ένας νέος μουσικός κόσμος
Από την JAZZ στο HIP HOP and BACK .
ΤΗν ΠΕΜΠΤΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 στο Αριστοτέλειο, αποκλειστικά για το 21ο Εθνο – Τζαζ Φεστιβάλ του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Χρησιμοποιώντας κλασσικά και ηλεκτρικά όργανα, και με την βοήθεια της τεχνολογίας ο Βαγγελής Κοντόπουλος παρουσιάζει προσωπικές του και γνωστές συνθέσεις δημιουργώντας ένα πρωτότυπο ηχητικό τοπίο.
Κλασσικές φόρμες, αυτοσχεδιασμός, τραγούδι και τεχνολογικά μέσα συνεργάζονται και μπλέκονται σε ένα συνεχές μελωδικό ταξίδι.
Αναφορές από Ελληνική παραδοσιακή και σύγχρονη μουσική μέσα από την εμπειρία 25 χρόνων μεταφέρονται στον ακροατή μέσα από τον μοναδικό ήχο του κλασσικού και του ηλεκτρικού μπάσου.

Βιογραφικό
Ο Βαγγέλης Κοντόπουλος γεννήθηκε στο Κρνοβ της Τσεχοσλοβακίας. Ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία 15 χρόνων και σπούδασε κοντραμπάσο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης από όπου και αποφοίτησε το 1996.
Ήταν μέλος διαφόρων Ελληνικών σχημάτων όπως οι Αλερετουρ, Artline, Morel κ.α.
Συνεργάστηκε σαν επαγγελματίας μουσικός σε συναυλίες και δισκογραφία με πολλούς καλλιτέχνες της Ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως οι: Άγαμοι Θύται, Νίκος Πορτοκάλογλου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μελίνα Κανά, Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Νταλάρας, Γιώργος Ανδρέου, Τάνια Τσανακλίδου, Χρήστος Θηβαίος, Παντελής Θαλασσινός, Θάνος Μικρούτσικος, Νίκος Ξυδάκης, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Λευτέρης Χριστοφής, Νίκος Τουλιάτος, Κώστας Μαγγίνας, Νίκος Ζούδιαρης, Νίκος Σιδηροκαστρίτης, Peter Saltsev, Roland Hofman ,Paul Wertico, Chico Freeman, κ.α.
Ως session μουσικός έχει εμφανιστεί σε συναυλίες σε όλον τον κόσμο (Γερμανία, Αυστραλία, Ιαπωνία, ΗΠΑ, Γαλλία, Ολλανδία, Φιλανδία κ.α.)
Μέλος της Δημοτικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, από το 1993-1995. Συμμετέχει σε διάφορα μουσικά σχήματα, πραγματοποιώντας παράλληλα solo εμφανίσεις με έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού. Χρησιμοποιεί τρία διαφορετικά είδη μπάσου (ηλεκτρικό με τάστα, άταστο και ηλεκτρικό κοντραμπάσο).
Έχει γράψει μουσική για θέατρο και σύγχρονο χορό.
Το 2005 μετακομίζει στην Ξάνθη με σκοπό να ασχοληθεί με την προσωπική του δουλειά.
Το 2007 ολοκλήρωσε δυο προσωπικούς δίσκους με τίτλους «Σαν το νερό που κυλάει» και το ζωντανά ηχογραφημένο "Live In Museum".
Παρουσίασε σε συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας τους δίσκους του.
Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί συναυλίες, παίζοντας solo, δικές του και γνωστές συνθέσεις.
Εμφανίστηκε επίσης παίζοντας ζωντανά σε θεατρικές παραστάσεις. Πήρε μέρος σε διάφορες συναυλίες στο εξωτερικό (Τουρκία, Βουλγαρία, Γερμανία).
Τον Ιανουάριο του 2009 εμφανίστηκε με τον Chico Freeman και τον Δημήτρη Παναγούλια στη Ξάνθη.
Toν τελευταίο καιρό oλοκληρώνει τον τρίτο δίσκο του με τίτλο "Στης Νύχτας το Μετέωρο".