Σε τρεις ερωτήσεις πολιτικών αρχηγών απάντησε ο Κ. Καραμανλής και σε άλλες τόσες ο Γ. Παπανδρέου

Τον Γ. Παπανδρέου διάλεξε -όπως όλοι περίμεναν- να ρωτήσει πού θα βρει τα χρήματα για παροχές, ο πρωθυπουργός. Ο Κ. Καραμανλής, φάνηκε ότι δε γνωρίζει το παιχνίδι και... δεν κατάφερε να τελειώσει στην ώρα του. Σαφώς αγχωμένος απάντησε και ο Γ. Παπανδρέου, ότι στο ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμοι "να κάνουν σοβαρή αναδιανομή μέσα από ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα".
Φυσικά κι ο Γ. Παπανδρέου επέλεξε να ρωτήσει τον Κ. Καραμανλή. Και ο κ. Παπανδρέου δεν κατάφερε να ρωτήσει στην ώρα του και συνέχισε παρά τη διακοπή να ρωτά για τη διαφάνεια. "Και βεβαίως θα ήθελα τη συνδρομή της αντιπολίτευσης", παραδέχτηκε ο Κ. Καραμανλής, αφού είπε ότι "όλες οι υποθέσεις πήγαν στη Δικαιοσύνη". Όσο για την απάντηση του Γ. Παπανδρέου, βρήκε την ευκαιρία να πει για "λαϊκισμούς, ανευθυνότητα και υποσχέσεις σε όλους", αφού είπε ότι "θα βρει από κάπου τα λεφτά.
Η Αλ. Παπαρήγα ρώτησε τον Κ. Καραμανλή για τη φορολογία και ειδικά για τον ΦΠΑ. Έδειξε ότι μπορεί να... πάρει μικρόφωνο αφού τελείωσε άνετα, στην ώρα που είχε(30 δευτερόλεπτα). Ο Κ. Καραμανλής απάντησε ότι στα είδη πρώτης ανάγκης ο ΦΠΑ είναι χαμηλός, αντίθετα για τα είδη πολυτελείας. Επανέλαβε πως η οικονομία επιτάσσει "περιορισμό δημόσιας δαπάνης, πόλεμο στη φοροδιαφυγή και Φορολογικές αλλαγές".
Ο Αλ. Τσίπρας ρώτησε τον κ. Καραμανλή για τα προγράμματα stage. "Προσφέρει μια ανάσα και απασχόλησης και εκπαίδευσης σε ορισμένους πολίτες. Δηλαδή τι έπρεπε να κάνουμε; Να μην πάρουμε μια ευκαιρία; Να πετάξουμε τα λεφτά", απάντησε ο κ. Καραμανλής. Και πέρασε στην αντεπίθεση: "Είστε υπέρ του πανεπιστημιακού ασύλου όπως είναι σήμερα";
Ο Γ. Καρατζαφέρης -αν και δηλώνει δημοσιογράφος, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει και- ρώτησε τον κ. Παπανδρέου για την εξωτερική του πολιτική. "Όχι μόνο δεν παραχώρησα σπιθαμή γης, αλλά βοήθησα", απάντησε. Έφερε το παράδειγμα της συμβολής του στο θέμα της Κύπρου και, με αρκετά σαρδάμ, κατέληξε: "Η πράξη μου τα λέει όλα".
Ο Ν. Χρυσόγελος ρώτησε τον κ. Παπανδρέου αν η κυβέρνησή του θα στραφεί στις ΑΠΕ. Παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του στο πλαίσιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.