Παραιτήθηκε, από τη θέση του γενικού διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Βασίλης Γκαγκάτσης. Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της ΕΠΟ, ο οποίος κατείχε, πλέον, έμμισθη θέση στο... Δικέφαλο του Βορρά, είναι ο δεύτερος της οικογένειας Γκαγκάτση που αποχωρεί.
Η παραίτηση Γκαγκάτση έγινε πρώτο θέμα στα αθλητικά site, λίγη ώρα μετά τη λευκή ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Οι λόγοι της παραίτησης Γκαγκάτση δεν έγιναν γνωστοί (η ΠΑΕ, στην ανακοίνωσή της μιλά για "προσωπικούς λόγους") και, λόγω του ότι η ομάδα βρισκόταν στην Αθήνα και θα επέστρεφε κοντά στα μεσάνυχτα, ήταν αδύνατο να διαρρεύσει έστω και το παραμικρό. Ειδικά καθώς ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θοδωρής Ζαγοράκης, είχε τεθεί επικεφαλής της αποστολής του Δικεφάλου κι είχε κατεβεί κι αυτός στην Αθήνα. Αναμενόταν, πάντως, ότι, κατά την επιστροφή του, θα πιεζόταν να κάνει κάποια σχετική δήλωση.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Β. Γκαγκάτσης σκεφτόταν, εδώ και καιρό, την παραίτηση. Κάποιοι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά του, επιμένουν πως σκεφτόταν το καλό της ομάδας και αποφάσισε να αποχωρήσει όταν είδε πως ο ΠΑΟΚ βρισκόταν στο στόχαστρο. "Η χθεσινή εγκληματική διαιτησία του Κύρκου, στο παιχνίδι της Νέας Σμύρνης, που είδε οφσάιτ στη φάση του πεντακάθαρου γκολ του Βιερίνια, θα ήταν η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει, αν δεν είχε γίνει ό,τι έγινε το μεσημέρι", πρόσθεταν οι ίδιοι. Κι επιμένουν ότι η παραίτηση έγινε το μεσημέρι.
Σύμφωνα,πάντα, με τις ίδιες πηγές, το δ.σ. της ομάδας, που βρισκόταν στην Αθήνα, συζήτησε το θέμα πριν το παιχνίδι με τον Πανιώνιο κι αποφάσισε να κάνει δεκτή την παραίτηση. Όσο για το λόγο που η ανακοίνωση βγήκε μετά το παιχνίδι, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι "θα δημοσιοποιούνταν έτσι κι αλλιώς, είτε κέρδιζε, είτε έχανε η ομάδα. Απλά, κρατήθηκε ως το βράδυ, για να μη διαταραχθεί ο ψυχισμός των παικτών".
Την είδηση μετέδωσε πρώτος ο αθλητικός ραδιοφωνικός σταθμός Extra Sport, στον οποίο, γενικός διευθυντής είναι ο πρώην υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΕΠΟ(επί Γκαγκάτση), Κ. Βασιλόπουλος.
Πάντως, η πρόσληψη του κ. Γκαγκάτση είχε προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις και στις τάξεις των φιλάθλων του "δικέφαλου", που ήταν αρνητική σε αυτή τη συνεργασία.
Να θυμίσουμε ότι, πέρσι, από άλλο πόστο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, είχε παραιτηθεί ο γιος του Β. Γκαγκάτση, Μάκης, για λόγους ευθιξίας.
Η επίσημη ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε χθες βράδυ, έκανε λόγο για παραίτηση του... μεσημεριού! Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΠΑΕ ανέφερε:
"Ο κ. Βασίλης Γκαγκάτσης υπέβαλλε, για προσωπικούς λόγους, την παραίτηση του από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Η παραίτηση του κ. Γκαγκάτση έγινε σήμερα το μεσημέρι αποδεκτή από τον πρόεδρο κ. Θόδωρο Ζαγοράκη και το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ".
Πάντως το κλίμα στον ΠΑΟΚ είναι ιδιαίτερα βαρύ -ειδικά μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό. Στο στόχαστρο των οπαδών έχει βρεθεί και ο Σάντος(μετά το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό, κάποιοι του πέταξαν καλαμπόκια! Ο Σάντος θεωρείται υπεύθυνος από μερίδα οπαδών για τον τρόπο που στήνει την ομάδα και του καταλογίζουν "ηττοπάθεια". Γι αυτό,όμως, που τον κατηγορεί η πλειοψηφία, άσχετα αν τον θέλει στον πάγκο ή όχι, είναι ότι "έχει χάσει το χειρισμό των αποδυτηρίων, όπου μια παρέα νοτιαμερικανών κάνει ό,τι θέλει".
Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ αναφέρονται στην τριάδα Βερόν, Γκαρσία και Μπιζέρα. Ειδικά για τον δεύτερο επισημαίνουν ότι "όπως τον σηκώσαμε στα ουράνια όταν έδινε και την ψυχή του, έτσι θα του δώσουμε να καταλάβει πως βρίσκεται σε μια μεγάλη ομάδα και κανείς δεν είναι πάνω από τα τέσσερα γράμματα: Τον ΠΑΟΚ", λένε.