Από την περασμένη Τρίτη και για 30 περίπου ημέρες ακόμα θα εκτελούνται εργασίες κατασκευής νέου δικτύου αποχέτευσης από την ¨Ε.Υ.Α.Θ.¨ Α.Ε., στην οδό Μοναστηρίου του Δήμου Ελευθερίου-Κορδελιού, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Μιαούλη μέχρι το ύψος του χώρου φόρτωσης βυτιοφόρων της Ε.Κ.Ο...
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, το συνολικό μήκος των εργασιών θα είναι 970 μέτρα και αυτές θα εκτελεστούν μόνο στο ρεύμα εισόδου της οδού Μοναστηρίου σε δύο διαφορετικές φάσεις. Η πρώτη φάση ξεκινά από την οδό Μιαούλη (σηματοδότης πριν την επιχείρηση κεραμοποιίας ¨ΦΙΛΙΠΠΟΥ¨) μέχρι 25 μέτρα πριν από τη συμβολή της με την οδό Νικηταρά (σηματοδότης προς Περιφερειακή Οδό Θεσ/νίκης) και η δεύτερη φάση, 25 μέτρα πριν από τη συμβολή της με την οδό Νικηταρά μέχρι το ύψος του χώρου φόρτωσης βυτιοφόρων της Ε.Κ.Ο. Εξαιτίας των έργων, θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ρεύμα εισόδου των συγκεκριμένων τμημάτων της οδού Μοναστηρίου και στις καθέτους οδούς των τμημάτων αυτών. Επίσης κατά τη δεύτερη φάση των εργασιών θα απαγορευτεί η αριστερή στροφή των οχημάτων από το ρεύμα εισόδου της οδού Μοναστηρίου προς την οδούς Νικηταρά – Κανάρη – Περιφερειακή Οδό. Η κυκλοφορία των οχημάτων κατά τη διάρκεια των εργασιών θα γίνεται από το ρεύμα εξόδου της οδού Μοναστηρίου, που θα διαθέτει μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.
Η δεύτερη φάση των εργασιών

Ειδικότερα, κατά τη δεύτερη φάση των εργασιών, η κίνηση από το ρεύμα εισόδου της οδού Μοναστηρίου προς την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης θα γίνεται μέσω του ρεύματος εισόδου της οδού Μοναστηρίου και της οδού Μιαούλη ή εναλλακτικά μέσω του ρεύματος εξόδου της οδού Μοναστηρίου και της οδού Μπότσαρη και αφού προηγηθεί κίνηση περιμετρικά του πρατηρίου υγρών καυσίμων που λειτουργεί πριν από τη συμβολή του ρεύματος εισόδου της οδού Μοναστηρίου με την οδό Μιαούλη. Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, θα διατεθούν ρυθμιστές τροχονόμοι, σε επίκαιρα σημεία για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας. Η ΔΤΘ, προτρέπει τους οδηγούς που θα κινηθούν στην περιοχή των έργων, να καταβάλουν ιδιαίτερη προσοχή, να μειώνουν ταχύτητα, να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των τροχονόμων και τις ενδείξεις των πινακίδων σήμανσης και να χρησιμοποιούν έγκαιρα εναλλακτικά δρομολόγια. Για την αποφυγή ταλαιπωρίας και κυκλοφοριακών συμφορήσεων προτείνεται η έγκαιρη χρησιμοποίηση εναλλακτικών διαδρομών. Ειδικότερα, οι προερχόμενοι από την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, την Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Κιλκίς και την περιοχή της Ιωνίας που επιθυμούν να κατευθυνθούν προς το κέντρο της πόλης, προτείνεται η κίνησή τους μέσω της Εγνατία Οδού από τον ανισόπεδο κόμβο της Ιωνίας προς την Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης και τη νέα Δυτική Είσοδο της πόλης ή εναλλακτικά προς την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης. Από την άλλη, οι προερχόμενοι από το κέντρο της πόλης που επιθυμούν να κατευθυνθούν προς τις δυτικές περιοχές και μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσαν την οδό Μοναστηρίου, προτείνεται η κίνησή τους μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης ή εναλλακτικά μέσω της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης και την Εγνατία Οδό.