Σε πλήρη λειτουργία έχει τεθεί το Σύστημα Διαχείρισης της Κυκλοφορίας στην ανατολική περιφερειακή οδό, από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου έως και τον Φοίνικα. Δεκαεπτά κάμερες αποτυπώνουν την εικόνα της κίνησης στον δρόμο και τη στέλνουν στο κέντρο διαχείρισης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ πέντε οθόνες ενημερώνουν τους οδηγούς για την ροή της κυκλοφορίας...
Μέσω των πινακίδων, οι οδηγοί μπορούν να πληροφορούνται ότι συμβαίνει στην περιφερειακή, την ροή των οχημάτων, τυχόν ατυχήματα ή έργα που εκτελούνται στην περιοχή. Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Τσιότρας, οι 17 κάμερες που έχουν τοποθετηθεί χρησιμοποιούνται μόνο για ενημερωτικούς λόγους και όχι για καταγραφή παραβάσεων. Ωστόσο, οι εικόνες που έχουν καταγράψει, παρουσιάζουν ενδιαφέρον.
Μια από αυτές κατέγραψε την εξής προκλητική -κι επικίνδυνη- σκηνή: Ώρα 4 τα ξημερώματα, στην περιφερειακή οδό, στο ύψος του νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Ο οδηγός του κόκκινου οχήματος κάνει αναστροφή και κινείται ανενόχλητος με αντίθετη κατεύθυνση, σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.
Το σύστημα περιλαμβάνει πέντε οθόνες, σε μήκος 13 χιλιομέτρων από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, έως τον κόμβο του Φοίνικα.
Εικόνα της κίνησης στο συγκεκριμένο κομμάτι της περιφερειακής μπορούν να έχουν και οι οδηγοί, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα http://155.207.18.200/video-monitor/traffic.html .
Όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γ. Τσιότρας, η περιφέρεια έχει ήδη ζητήσει την επέκταση του δικτύου παρακολούθησης και στο κομμάτι από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου έως τη Λαχαναγορά, έργο το οποίο απαιτεί 1.300.000 €.

Η φωτογραφία είναι από την ειδική ιστοσελίδα