Και συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το Δικαστικό Μέγαρο

του ΜΙΧΑΗΛ ΛΙΑΠΗ
από τον ΤΥΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους 15 συναδέλφους τους, οι οποίοι δικάζονταν Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, παραγματοποιήσαν, χθες, εργαζόμενοι, μέλη και συνδικαλιστές της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, μπροστά στο Δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα με την κινητοποίηση στα δικαστήρια, πραγματοποιήθηκε 24ωρη πανελλαδική απεργία, με τη συμμετοχή 18 Σωματείων του κλάδου.
Ο Πρόεδρος του σωματίου εργαζομένων και αναπληρωτής πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και της Εκτελεστικής Γραμματείας του Πανεργατικού Μετώπου, Φώτης Κατσικαρώνης δήλωσε στον «Τ.Θ.»: «Αυτήν τη στιγμή διωκόμαστε γιατί περιφρουρούμε και θα συνεχίσουμε να περιφρουρούμε τους αγώνες μας. Το κύριο όπλο μας, αφού δεν μπορούμε να τα βρούμε συζητώντας, είναι η πάλη μέσω των απεργιών -που πάλι βέβαια ενέχει κόστος και στους εργαζόμενους».
Σύμφωνα με τον κ. Κατσικαρώνη «οι συνάδελφοι διώκονται με κύριο παράπτωμα ότι περιφρούρησαν την απεργία τους, τις απεργίες που κάνουμε και θωρακίζουμε για να έχουμε επιτυχία. Αν δεν έχουμε πετυχημένες απεργίες δεν μπορούμε να στηρίξουμε κανέναν αγώνα, δεν μπορούμε να έχουμε εργασιακές κατακτήσεις».
Η χθεσινή δίκη των 15 συνδικαλιστών και ηγετικών στελεχών της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, αναβλήθηκε για σήμερα, λόγω παρέλευσης του ωραρίου.