* Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλο, τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θανάση Νάκο και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες έχει σήμερα στην Αθήνα ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, για θέματα που αφορούν τον νομό.

* Στις 9:30 πμ, στην Κοζάνη (αίθουσα Τέχνης του Δήμου- πάρκο Αγίου Δημητρίου) στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο με θέμα «Ενέργεια και Τοπική Αυτοδιοίκηση- Προβλήματα και προοπτικές».

* Στις 10:30 π.μ. συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Βαληνάκη, με τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου Περιφερειακής Συνεργασίας για τα Βαλκάνια (RCC), Hido Biscevic.

* Στις 11 το πρωΐ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Μάρκο Κυπριανού.

* Στις 11 π.μ. συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, το υπουργικό συμβούλιο.

* Στις 12 το μεσημέρι συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, θα έχει ο Κώστας Καραμανλής.

* Στις 12 το μεσημέρι η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, θα συναντηθεί με τον Κύπριο ομόλογό της, Μάρκο Κυπριανού. Στη 1 μ.μ. θα γίνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

* Στις 12 το μεσημέρι για την παρουσίαση του αναπτυξιακού συνεδρίου που θα πραγματοποιήσει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο στο πλαίσιο της ΔΕΘ, στην έδρα του ΕΕΘ (Αριστοτέλους 27)


* Στις 12:15 ο Κάρολος Παπούλιας θα μεταβεί στο ξενοδοχείο «Grand Resort Lagonissi» για να κηρύξει την έναρξη των εργασιών του 3ου Συνεδρίου του Παγκοσμίου Δικτύου Ελλήνων Ιατρών και Βιοεπιστημόνων.

* Στη 1 μ.μ. στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, συνέντευξη Τύπου με θέμα το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ [DEHr.AT] από τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας, Ιωάννη Λέκκα και τον νομάρχη Λέσβου, Παύλο Βογιατζή.

* Ακυρώνεται το σημερινό πρόγραμμα του υπουργού Πολιτισμού, Αντώνη Σαμαρά, στη Θεσσαλονίκη, λόγω της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

* Στις 5μμ, έναρξη του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, στο Μακεδονία Παλλάς.

* Στις 7:30 μ.μ. ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, στην επέτειο των 35 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος, σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο.

* Στις 9 μμ μουσικοχορευτική παράσταση Καραγκιόζη (στην πλατεία Κ. Τσομπάνογλου) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Στις Γειτονιές του Δήμου μας», που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μενεμένης. Τον πρωτότυπο αυτό συνδυασμό μουσικής και θεάτρου σκιών θα συμπαρουσιάσουν το συγκρότημα «Οι Ασυμβίβαστοι» και το Θέατρο Σκιών του Οδυσσέα Κανλή. Η παράσταση στην οδό Καραντινού της περιοχής Καζαντζάκη, όπου θα διοργανωθεί χορευτική εκδήλωση με τη συμμετοχή των τμημάτων των Συλλόγων Ποντίων Μενεμένης «Εύξεινος Πόντος» και Αγίου Νεκταρίου «Αναγέννηση», του Α’ ΚΑΠΗ Μενεμένης, καθώς και του εφηβικού τμήματος και του τμήματος ενηλίκων του Πνευματικού Κέντρου Μενεμένης.

* Στις 9:30 το βράδυ στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία ομιλία του υφυπουργού Εξωτερικών, Θεόδωρου Κασσίμη, στο δείπνο που θα παρατεθεί προς τιμήν της Ολομέλειας της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO.

* Στη Ρόδο θα βρίσκεται από σήμερα έως τις 10 Σεπτεμβρίου ο Μιχάλης Καρχιμάκης, στο πλαίσιο του πολιτικού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ.