Άτυχος ο ΠΑΟΚ, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, είδε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να βάζει μπροστά στο σκορ, με 1-2, την ομάδα του στο 90, ενώ πριν δέκα λεπτά, έβλεπε την μπάλα να σταματά στη συμβολή των δοκών του Νικοπολίδη, μετά από πλασέ του Φιλομένο. Το κοντράστ των δύο φάσεων... περιγράφει ακριβώς το τι έγινε, απόψε, στην Τούμπα. Ελάχιστες φάσεις, πολλά φάουλ, κι ένας διαιτητής (Κάκος) που αρνήθηκε πέναλτι στον ΠΑΟΚ (φάση καρμπόν με αυτή του Κάμπορα, στο άλλο μεγάλο παιχνίδι της ημέρας, όταν ο ΦΙλομένο σπρώχτηκε από τον αντίπαλο αμυντικό με τα δύο χέρια). Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 8 με γκολ-ποίημα του Βιερίνια, ισοφαρίστηκε στο 41 με τον Ντιόγκο και το σκορ έκλεισε λίγο πριν τη λήξη. Στις φάσεις, ο ΠΑΟΚ είχε μία περισσότερη από τον Ολυμπιακό. Για τέτοιες διαφορές μιλάμε.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Γκαρσία (84΄ Ιβιτς), Τσιρίλο, Σορλέν, Μουσλίμοβιτς (46΄ Φιλομένο), Λίνο, Φωτάκης, Κουτσιανικούλης, Βιεϊρίνια (89΄ Κονσεϊσάο), Σαβίνι.
Ολυμπιακός (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς):Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Στολτίδης, Ντιόγκο (89΄ Γκαλίτσιος), Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Ντουντού, Λεονάρντο (86΄ Οσκαρ), Λεντέσμα, Τοροσίδης.
Ο Κάκος έχασε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα, άργησε να δείξει κίτρινη, έχασε εντελώς τη φάση του πέναλτι (αμφιβάλω αν το είδε) και έσπρωξε, στο τέλος, τον Ολυμπιακό στην επίθεση, με αρκετά φάουλ έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ που έπαιζε χωρίς κεντρικούς αμυντικούς -λόγω τραυματισμών. Καιρός να σταματήσει αυτή η κοροϊδία με το να θέλουν κάποιοι να τον καθιερώσουν ως καλό διαιτητή στην Ευρώπη και με το να του δίνουν να σφυρίζει ντέρμπι. Είναι, απλά, επικίνδυνος. Κι η επικινδυνότητά του ξεκινά από το χαρακτήρα του.