• Στις 11 πμ, ο Δήμος Αμπελοκήπων και το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης οργανώνουν την «7η Συνάντηση Νέων Δημοτικών Συμβούλων και Στελεχών Τ.Α. από την Ευρώπη», με θέμα: «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Περιβαλλοντική Διαχείριση» στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων (Πατρ.Γρηγορίου Ε΄ 12). Στη συνάντηση θα πάρουν μέρος νέοι που δραστηριοποιούνται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από την Αλβανία, την Αρμενία, τη Γερμανία, τη Γεωργία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Καζακστάν, την Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Σουηδία και την Ελλάδα.
  • Στις 2 μμ, η 4η Συνεδρίαση της Επιτροπής για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στο ΥΜΑΘ στο Γραφείο του Υπουργού, συγκαλείται από τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη.
  • Στις 5 μμ, με αφορμή το 2o Διεθνές Συμπόσιο στα Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά (IS-FOE), που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Porto Carras», στη Χαλκιδική, από 8 έως και 10 Ιουλίου 2009, γίνεται η Εναρκτήρια Εκδήλωση του Συνεδρίου, με τίτλο: "Στρατηγική της Ευρώπης, Αμερικής και Ασίας στα Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά", με παρουσιάσεις από εκπροσώπους φορέων του εξωτερικού. Συντονιστές των σημαντικότερων ερευνητικών δράσεων του 7ου Προγράμματος Πλαισίου της Ευρωπαϊκής Κοινότητας θα παρουσιάσουν τα προγράμματα και τις μελλοντικές προοπτικές τους.
  • Στις 6 μμ, η Κοινωνική Οργάνωση «ΑΓΑΠΗ», που στηρίζεται στην κοινωνία των ενεργών πολιτών και του εθελοντισμού, με την ευγενική υποστήριξη της Τράπεζας Κύπρου, ενημερώνει τους πολίτες για το περιβάλλον, στην πλατεία Αμπελοκήπων, από τις 18:00 μέχρι τις 22:30
  • Στις 7:37 μμ, οι δράσεις του προγράμματος «Επιχειρώ 2009», που υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013», θα παρουσιαστούν σε ενημερωτική εκδήλωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Kεντρικός ομιλητής θα είναι ο ειδικός γραμματέας Ανταγωνιστικότητας του ΥΠΑΝ κ. Ελευθέριος Σταυρόπουλος.
  • Στις 8 μμ, εκδήλωση με θέμα: «Πρόσφατες εξελίξεις στις διεθνείς αγορές και πως αυτές επηρεάζουν την οικονομία της Β.Ε.» στο Μακεδονία Παλλάς MARFIN EGNATIA BANK
  • Στις 9 μμ, παράσταση έργου «Η Όπερα της πεντάρας» με τους: Αλ.Μπουρδούμη, Καρυοφ.Καραμπέτη. Στ.Μάινα, Ρ.Λουϊζίδου, στο Θέατρο Δάσους, οργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, στο πλαίσιο των Γιορτών Ανοικτού Θεάτρου.
  • Στις 9:30 μμ, παράσταση έργου « Ο Προεστώς του Χωριού» στο Υπαίθριο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, με οργάνωση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.