Παραδόθηκε, το πρωί, στον πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα, το πόρισμα για την υπόθεση της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου. Πρόκειται για πέντε εκδοχές, όσα δηλαδή και τα κόμματα που μετείχαν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και όπως αναμενόταν, έδωσαν ξεχωριστές ερμηνείες και πορισματικές εκθέσεις. Η Νέα Δημοκρατία μιλάει για αντικειμενικές πολιτικές ευθύνες ακόμα και των στελεχών της. Το ΠΑΣΟΚ από τη μεριά του, ζητά εμμέσως τη σύσταση προανακριτής επιτροπής, περιλαμβάνοντας στο πόρισμά της ποινικές ευθύνες για πέντε υπουργούς της κυβέρνησης.



Αποχαιρέτισε έναν από τους σημαντικότερους ηγέτες της, ο Kυπριακός Eλληνισμός. Σε κλίμα συγκίνησης κήδεψε τον πρώην πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο. Στη νεκρώσιμη ακολουθία παρέστησαν ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και η υπουργός εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, Γιώργος Παπανδρέου και Γιώργος Καρατζαφέρης και αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων. Στεφάνι κατέθεσε εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας ο πρέσβης μας στην Κύπρο.



Κατάληψη στο δημαρχείο Συκεών πραγματοποίησαν το πρωί νεαροί διαδηλωτές, στην πλειοψηφία τους σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Διαμαρτύρονται για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οι καταληψίες κάλεσαν τους κατοίκους της περιοχής σε ανοιχτή συζήτηση στο δημαρχείο για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Διαφορετική η εικόνα στην Αθήνα, όπου μαθητές πραγματοποίησαν πορείες διαμαρτυρίας. Ένταση επικράτησε έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου μαθητές πέταξαν πέτρες κατά των ανδρών των ΜΑΤ κι αυτοί απάντησαν με χημικά.



Στο εορταστικό κλίμα προσπαθεί να μπεί η αγορά της Θεσσαλονίκης. Ευρεία σύσκεψη για την ενίσχυση της αγοράς συγκαλεί αύριο Τρίτη, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος με τους εκπροσώπους των επαγγελματικών κλάδων της πόλης.



Συνέχιση των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξη αποφάσισε χθες το Συντονιστικό Όργανο Επιτροπής Αγώνα των Μαθητών της Θεσσαλονίκης. Σε συνέντευξη τύπου τα μέλη του συντονιστικού κατήγγειλαν την προσπάθεια συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης που συνδέουν τις κινητοποιήσεις των μαθητών με τη δράση των κουκουλοφόρων.



Απέκλεισαν την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας, στο ύψος της Νέας Χαλκηδόνας, αγρότες της περιοχής, οι οποίοι ζητούν καλύτερες τιμές για τα προϊόντα τους. Στη συνέχεια συναντήθηκαν με βουλευτές της β περιφέρειας Θεσσαλονίκης, τους οποίους ενημέρωσαν για τα αιτήματά τους.



Κλειστά είναι σήμερα τα ιδιωτικά ιατρεία όλης της χώρας, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Τα μέλη τού Συλλόγου διαμαρτύρονται, μεταξύ άλλων, για την πολύμηνη καθυστέρηση εξόφλησης των γιατρών από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου.



«Στέγνωσε» από ρευστό τους τελευταίους μήνες η εγχώρια αγορά, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, με τα αποτελέσματα να έχουν αντίκτυπο στις οικονομίες του πλανήτη. Το γεγονός αυτό αντικατοπτρίζεται στο «άλμα» του ύψους των ακάλυπτων επιταγών στο δωδεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου. Την ίδια στιγμή, ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, ενώ αναζητούν κατεύθυνση οι χρηματαγορές του κόσμου.



Οδός «Απόδημου Ελληνισμού» ονομάζεται, από σήμερα, ο δρόμος που διέρχεται μπροστά από τα γραφεία του ΣΑΕ, στη Θεσσαλονίκη. Την απόφαση για την ονοματοδοσία είχε λάβει στις 18 Οκτωβρίου του 2007, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης και αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού στους απανταχού Έλληνες.



Επιχειρηματικές εκδηλώσεις με σκοπό την συνεργασία βορειοελλαδικών επιχειρήσεων με επιχειρήσεις του εξωτερικού, διοργανώνει ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Χώρες στις οποίες στοχεύει η ελληνική αγορά, είναι πέρα από τα βαλκάνια, η Ρωσία, η Γερμανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.



Επισκέψεις σε κοινωφελή ιδρύματα της ΘΕσσαλονίκης πραγματοποιεί, από σήμερα, η Δημοτική Αστυνομία. Άνδρες και γυναίκες της Δημοτικής Αστυνομίας επισκέφθηκαν το Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών «Αγιος Δημήτριος», συναντήθηκαν με τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτό και τους μοίρασαν δώρα, για τα Χριστούγεννα.



Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης θα καθίσουν αύριο το πρωί 13 συνδικαλιστές του κλάδου των εμφιαλωμένων ποτών, οι οποίοι, μεταξύ άλλων αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε παράνομη βία. Για «βιομηχανία μηνύσεων» από την πλευρά της εργοδοσίας, κάνουν λόγο οι συνδικαλιστές.



Βήματα ζωής για το παιδί με αναπηρία κάνει από την έναρξη της λειτουργίας της, η ΕΛΕΠΑΠ στη Θεσσαλονίκη. Η προσφορά της στο παιδί και την οικογένειά του είναι ανεκτίμητη. Στο πνεύμα των εορτών, η διεύθυνση και το προσωπικό διοργάνωσαν την χριστουγεννιάτικη γιορτή το πρωί στις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ, στους Ελαιώνες Πυλαίας Θεσσαλονίκης.



«Εμπρός για ανακύκλωση» παρακινεί τους δημότες του ο δήμος Κορινού Πιερίας. Από την 1η Ιανουαρίου, οι δημότες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους ειδικούς κάδους,που έχουν τοποθετηθεί στο δήμο για τα ανακυκλώσιμα υλικά .



Σημαντικές καθυστερήσεις σε έργα του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας στο Πλατύ Ημαθίας καταγγέλλει ο Δήμαρχος της περιοχής Φώτης Δημητριάδης. Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη η αλλαγή προσώπων στις διοικητικές θέσεις του οργανισμού είχε ως αποτέλεσμα την παράταση των εργασιών στην κατασκευή υπόγειας διάβασης σε κεντρικό σημείο του Δήμου Πλατέος.



Κάλεσμα στο λαό του ΠΑΟΚ, να στηρίξει την προσπάθεια αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και, ουσιαστικά, να πάρει την ομάδα στα χέρια του, απηύθυνε ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Ο πρόεδρος του Δικεφάλου μιλώντας με τη γλώσσα της αλήθειας επισήμανε για μία ακόμη φορά ότι ο κόσμος του συλλόγου είναι ο μοναδικός επενδυτής και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανείς άλλος, διαψεύδοντας έτσι τα ανυπόστατα δημοσιεύματα περί Ελλήνων και ξένων υποψήφιων επενδυτών, σχετικά με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.



Πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων διαβλέπει, στον Άρη, ο τερματοφύλακας των Κιτρίνων, Μιχάλης Σηφάκης. «Νομίζω ότι τα προηγούμενα χρόνια η ομάδα πετύχαινε πιο εύκολα γκολ. Μας λείπει αυτό», τόνισε, αναφερόμενος και στον αγώνα της Κυριακής, με την ΑΕΚ.



Προσγειωμένος μετά το «διπλό» στην Τρίπολη εμφανίστηκε ο Μάκης Κατσαβάκης. «Με αυτή τη νίκη αναπληρώσαμε ένα μεγάλο μέρος από τις εντός έδρας απώλειες», είπε αρχικά ο τεχνικός του Ηρακλή και πρόσθεσε πως «αυτή η νίκη ήρθε σ' ένα καλό χρονικό σημείο».



Κάτω από τις 1800 μονάδες υποχώρησε σήμερα, το ελληνικό χρηματιστήριο. Ο γενικός δείκτης εμφανίστηκε αδύναμος να διατηρήσει τα αρχικά του κέρδη ενώ ο τζίρος ήταν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Με νευρικότητα κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές. Η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας έκλεισε με πτώση: -1,99%, στις 1774,28 μονάδες.



Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών κατά διαστήματα, αναμένονται για αύριο Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008, για την περιοχή της Θεσσαλονίκης.