Προφυλακίστηκε -με ομόφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή- ο 33χρονος τοξικομανής, ο οποίος σκότωσε εν ψυχρώ 62χρονο οδηγό λεωφορείου του ΟΑΣΘ, κατά τη διάρκεια καταδίωξής του από την αστυνομία το Σάββατο 3 Μαΐου.
Ο δράστης μετήχθη στις 10:30 το πρωί στον Α' τακτικό ανακριτή. Κατά τη διάρκεια της σχεδόν δίωρης απολογίας του, φέρεται να υποστήριξε ότι τελούσε σε πλήρη σύγχυση. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ισχυρίστηκε πως το όπλο, το οποίο είχε αρπάξει από τους αστυνομικούς από τους οποίους ξέφυγε, εκπυρσοκρότησε πάνω στην προσπάθεια του οδηγού να τον αφοπλίσει. Όταν ρωτήθηκε για ποιον λόγο πήρε το όπλο, φέρεται να απάντησε ότι ήθελε να διαφύγει τη σύλληψη, γιατί δεν άντεχε άλλο τη φυλακή.
ητήσαμε -κι εγώ και ο πελάτης μου- γονυπετής συγνώμη από τους συγγενείς του αδικοχαμένου οδηγού. Είμαι συντετριμμένος", δήλωσε ο συνήγορος του 32χρονου, Ι. Κούβελας, ο οποίος και υπέβαλε αίτημα ιατρικής πραγματογνωμοσύνης.
Ο 33χρονος διώκεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένες κλοπές, παράνομη κατακράτηση κατά συρροή, αντίσταση, ληστεία κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Οι συγγενείς του 62χρονου οδηγού λεωφορείου, από την πλευρά τους, ζητούν δικαιοσύνη -ειδικά όσον αφορά το θέμα των αστυνομικών που ενέχονται στην υπόθεση. "Άκουσα τον υπουργό να λέει ότι δεν πάει άλλο και πως θα χυθεί άπλετο φως. Περιμένω κι ελπίζω να το δω αυτό", δήλωσε η κόρη του θύματος, Ανθή Π.
Την Πέμπτη 8 Μαΐου 2008 δικάζονται, από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, οι δύο αστυνομικοί από τα χέρια των οποίων ξέφυγε ο νεαρός ο οποίος σκότωσε τον οδηγό κατά τη διάρκεια της καταδίωξής του.