Την ώρα που κηδευόταν ο οδηγός του ΟΑΣΘ, τον οποίο εκτέλεσε τοξικομανής, το Σάββατο, 3 Μαΐου 2008, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος αναφερόταν στο θέμα της χορήγησης μεθαδόνης. Είχε και μία άλλη αφορμή: τα εγκαίνια της Μονάδας Αντιμετώπισης Εξαρτημένων Ατόμων στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του από τη λειτουργία ενός ακόμη Κέντρου Υποκαταστάτων στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι ο ίδιος «αισθάνεται δικαιωμένος» από το σχεδιασμό της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης που προέβλεπε την ένταξη των Κέντρων Υποκαταστάτων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. «Η πρότασή μας αυτή έγινε αποδεκτή από την Ελληνική Πολιτεία κι έτσι η χορήγηση της μεθαδόνης γίνεται, ήδη, σε νοσοκομειακές μονάδες, τόνισε ο Δήμαρχος. Θέλω να πιστεύω ότι ο σχεδιασμός μας αυτός θα ολοκληρωθεί με τη λειτουργία ενός ακόμα Κέντρου Υποκαταστάτων στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος».
Μια άλλη, ριζοσπαστική πρόταση, είχε υποβάλει ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Β. Φλωρίδης: Είχε προτείνει να χορηγείται η μεθαδόνη από τα νοσοκομεία. Το δραματικό περιστατικό του Σαββάτου, ξανάφερε στην επικαιρότητα το θέμα. Ένας άρρωστος άνθρωπος, γιατί άρρωστος είναι ο τοξικομανής, εκτέλεσε εν ψυχρώ, εναν μεροκαματιάρη οικογενειάρχη. Θα μπορούσε, η πολιτεία, να προλάβει τέτοιου είδους καταστάσεις, αν φρόντιζε τους αρρώστους της; Μήπως θα έπεπε ο δήμος να ανοίγει μονάδες απεξάρτησης σε κάθε γειτονιά -και να μην... πολεμάει με εξαγριωμένους κατοίκους που δεν θέλουν ΟΚΑΝΑδες στα πόδια τους; Μήπως θα έπρεπε να αστυνομεύεται ο χώρος γύρω από τις υπάρχουσες μονάδες, για να μη γίνεται στέκι για "βαποράκια" και μικρεμπόρους ναρκωτικών, που εκμεταλλεύονται την αδυναμία ανθρώπων οι οποίοι περιμένουν να μπουν στη λίστα αναμονής για το πρόγραμμα μεθαδόνης;
Να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι υπέρ του προγράμματος. Είμαι υπέρ των "στεγνών" λύσεων. Αλλά, δεν είμαι και ειδικός. Κι έτσι, προτιμώ τις μονάδες μεθαδόνης -με τα όποια στραβά τους- από το απαίσιο θέαμα αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μου, που βαράνε ντάγκλες στα σκαλιά του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, ή στα παγκάκια της παραλίας.