Ενημέρωση 20.32

Μνήμες από το 1999 έζησαν οι Θεσσαλονικείς. Τότε, ένοπλος νεαρός ανάγκασε λεωφορείο του ΚΤΕΛ να κατευθυνθεί στο Ελμπασάν, με αποτέλεσμα έναν νεκρό επιβάτη, από σφαίρες Αλβανών αστυνομικών. Τώρα, Σάββατο, 3 Μαΐου 2008, νεαρός οπλισμένος με περίστροφο αστυνομικού, εκτέλεσε εν ψυχρώ οδηγό του ΟΑΣΘ, στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τους αστυνομικούς διώκτες του.
Ως αυτήν την ώρα είναι άγνωστες οι ακριβείς συνθήκες του αιματηρού περιστατικού. Σύμφωνα με τις, μέχρι τώρα, πληροφορίες, η ευθύνη βαραίνει δύο αστυνομικούς, εναντίον των οποίων διεξάγεται, ήδη, ένορκη διοικητική εξέταση.

Όλα άρχισαν γύρω στις 15.00. Εκείνη την ώρα, εντοπίζεται 32χρονος (τοξικομανής, σύμφωνα με κάποιες πηγές), ο οποίος ενέχεται σε υπόθεση κλοπής. Δύο αστυνομικοί αναλαμβάνουν να τον μεταφέρουν στο Αστυνομικό Τμήμα Σίνδου. Μέσα στο περιπολικό, όμως, ο νεαρός καταφέρνει να αρπάξει το υπηρεσιακό περίστροφο του ενός αστυνομικού και να τραπεί σε φυγή! Επιβιβάζεται σε Ι.Χ. τύπου Χιουντάι και κατευθύνεται προς την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας.
Στις 16.15 έχει σημάνει συναγερμός στο κέντρο της Αμέσου Δράσεως. Η καταδίωξη του δραπέτη είναι στο ζενίθ. Ο νεαρός αρπάζει δεύτερο αυτοκίνητο (ένα Polo) και συνεχίζει την τρελή πορεία του. Καταλήγει στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ, στη Σίνδο (στην περιοχή της Διαλογής). Εκεί, παρατάει το Ι.Χ. και κινείται προς το λεωφορείο.

Αναγκάζει τον οδηγό να βάλει μπροστά και να κατευθυνθεί προς τη Βέροια (η αστυνομία υποστηρίζει ότι το λεωφορείο δεν είχε επιβάτες). Το λεωφορείο κάνει οκτάρια και καταλήγει σε χαντάκι, στα πρανή του δρόμου. Σε κάποια στιγμή, φαίνεται πως ο οδηγός προσπάθησε να διαφύγει. Ο νεαρός, όμως, ο οποίος, σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής είχε κολλημένο το πιστόλι στον οδηγό, τον πυροβολεί και τον αφήνει στον τόπο!
Πεζός ο δράστης, βρήκε καταφύγιο σε αποθήκη και από εκεί προσπάθησε να διαφύγει μέσα από τα χωράφια.
Καθώς η καταδίωξη συνεχιζόταν, ο δράστης εισέβαλε σε αγροικία τετραμελούς οικογένειας, πήρε όμηρο τον σύζυγο και πατέρα δυο παιδιών ο οποίος εκείνη την ώρα έφευγε με το αυτοκίνητο του και τον ανάγκασε να βγει στην εθνική οδό. Τραυματισμένος ο ληστής έβγαλε από το ΙΧ τον όμηρο και συνεχίζει την πορεία του προς τον Άγιο Αθανάσιο. Ο δράστης αποβιβάζεται, αρπάζει ένα άλλο Ι.Χ. και η καταδίωξη συνεχίζεται.
Ο δράστης θα αλλάξει κι άλλο αυτοκίνητο και, τελικά, θα συλληφθεί, σε μπλόκο της αστυνομίας, στις 17.50, έξω από τον Άγιο Αθανάσιο.
Στις 19.50, περίπου πέντε ώρες μετά το αρχικό περιστατικό και δυο ώρες μετά τον άδικο χαμό του 59χρονου οδηγού του ΟΑΣΘ, οι συγγενείς του (οι δύο κόρες του και η σύζυγός του) δεν έχουν καμία ενημέρωση για το τι έγινε. Μόλις έχει ολοκληρωθεί η νεκροψία, από τον ιατροδικαστή Μ. Τσούγκα, ο οποίος δηλώνει:
"Το θύμα έχει βληθεί από πολύ κοντινή απόσταση, σχεδόν εξ επαφής. Η είσοδος του βλήματος έγινε από αριστερά, στη μασχαλιαία χώρα και η έξοδος από τη δεξιά κοιλιακή χώρα. Το 38άρι βλήμα διαπέρασε, διαγώνια, το σώμα του. Όπως καταλαβαίνετε, ήταν μοιραίο. Προφανώς ο οδηγός προσπάθησε να διαφύγει και ο δράστης τον πυροβόλησε. Δεν φαίνεται να υπήρξε πάλη".
Μετά τις δηλώσεις του ιατροδικαστή, οι συγγενείς ζητούν να πάρουν το πτώμα του αδικοχαμένου οδηγού. Δεν παίρνουν, όμως, καμία απάντηση και ξεσπούν:
"Φθάνει πια! Τόσες ώρες, νεκρός, στο τιμόνι, φθάνει! Αφήστε τον να ησυχάσει", φωνάζει η κόρη του.
Από την αστυνομία γίνεται γνωστό ότι ανακοίνωση θα εκδώσει το... αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Αθήνα!
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ένορκη διοικητική εξέταση αφορά τις ευθύνες δύο αστυνομικών από το τμήμα Κορδελιού(από τα χέρια των οποίων ξέφυγε ο δράστης) και τεσσάρων από το αστυνομικό τμήμα Σίνδου(που καταδίωκαν το λεωφορείο του ΟΑΣΘ, χωρίς να αποτρέψουν την εν ψυχρώ εκτέλεση του οδηγού).
Στις 20.20 η αστυνομία ανακοινώνει ότι θα δοθεί συνέντευξη τύπου στις 20.30, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.